Печиво на жовтках
(покроковий рецепт з фото)
Дуже хрустке, м'яке цукрове печиво на жовтках в домашніх умовах - відмінний приклад випічки, рецепт якої потрібно завжди тримати під рукою. Спробуйте приготувати такі ласощі вдома!
Перед вами простий і доступний варіант, як приготувати печиво на жовтках. При бажанні його можна доповнювати улюбленими ароматизаторами, а також сухофруктами, шматочками шоколаду, горіхами. Готове тісто можна не тільки відразу відправити в духовку, але і заморозити, щоб в будь-яку хвилину під рукою було свіже печиво.
- Вершкове масло - 300 грам
- Цукор - 200 грам
- Жовток - 3 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки

1. Зручніше за все використовувати кухонну техніку: з нею тісто можна зробити не тільки м'якше, але і швидше. Отже, в чашу блендера відправте розм'якшене вершкове масло і цукор.

2. Збивайте не менше 5 хвилин, поки маса не стане однорідною. Введіть жовтки, додайте ванільний екстракт. Це лише один з варіантів, як зробити печиво на жовтках, але воно може бути також з корицею або іншими ароматними добавками, наприклад.

3. Продовжуйте збивати, а потім поступово підсипати просіяне з розпушувачем борошно.

4. Відокремлюючи невеликі шматочки від загальної маси, скачайте кульки. Викладіть їх на деко або у велику форму, застелену пергаментом. В такому ж вигляді ви можете і заморозити тісто на майбутнє.

5. Перед випічкою свіже тісто краще відправити в холодильник хвилин на 20. Розігрійте духовку. Надішліть свіже тісто (навпаки) хвилин 11-12 в духовку, а заморожене - приблизно на 15-17 хвилин.

6. Після викладіть печиво на жовтках в домашніх умовах на решітку, дайте йому охолонути. До чаю, в якості перекусу або частування для гостей - це кращий варіант з мінімальною кількістю клопоту.