Рецепт Пісочне печиво на жовтках фото

Пісочне печиво на жовтках
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Пісочне тісто , Яйця , Яєчний жовток
На полуденок
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 45 хв.

Буває так, що після приготування десерту залишаються невикористані яєчні жовтки. На виручку вам прийде ось цей рецепт. Печиво виходить розсипчасте, ароматне і дуже смачне!

Опис приготування:

Приготувати пісочне печиво на жовтках дуже просто, інгредієнти найдоступніші і напевно знайдуться на будь-якій кухні. За бажанням в тісто можна додати горіхи, цедру цитрусових або ароматні спеції. Із вказаної кількості виходить не надто велика кількість печива, але за бажанням ви можете збільшити інгредієнти в 2 або 3 рази. Беріть рецепт на замітку!

  • Борошно - 170 грам
  • Жовтки - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 грам
пісочне печиво на жовтках - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
пісочне печиво на жовтках - фото крок 2
Жовтки перетріть з цукром і ваніліном. Додайте розтоплене вершкове масло (масло попередньо охолодіть).
пісочне печиво на жовтках - фото крок 3
Додайте сіль і борошно.
пісочне печиво на жовтках - фото крок 4
Замісити тісто, яке не липне до рук. Якщо необхідно в процесі можна додати ще трохи борошна. Загорніть тісто в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
пісочне печиво на жовтках - фото крок 5
Потім розкачати тісто ковбаскою і наріжте шматочками товщиною приблизно 1, 5-2 см.
пісочне печиво на жовтках - фото крок 6
Перекладіть кожен шматочок на деко застелене пергаментом. Зверху притисніть печиво руками, домагаючись потрібної товщини. Чим товщі печиво, тим воно м'якше, чим тонше, тим виходить хрустке. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
пісочне печиво на жовтках - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти