Пісочне печиво на жовтках
(покроковий рецепт з фото)
Буває так, що після приготування десерту залишаються невикористані яєчні жовтки. На виручку вам прийде ось цей рецепт. Печиво виходить розсипчасте, ароматне і дуже смачне!
Приготувати пісочне печиво на жовтках дуже просто, інгредієнти найдоступніші і напевно знайдуться на будь-якій кухні. За бажанням в тісто можна додати горіхи, цедру цитрусових або ароматні спеції. Із вказаної кількості виходить не надто велика кількість печива, але за бажанням ви можете збільшити інгредієнти в 2 або 3 рази. Беріть рецепт на замітку!
- Борошно - 170 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 грам

Підготуйте всі інгредієнти.

Жовтки перетріть з цукром і ваніліном. Додайте розтоплене вершкове масло (масло попередньо охолодіть).

Додайте сіль і борошно.

Замісити тісто, яке не липне до рук. Якщо необхідно в процесі можна додати ще трохи борошна. Загорніть тісто в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Потім розкачати тісто ковбаскою і наріжте шматочками товщиною приблизно 1, 5-2 см.

Перекладіть кожен шматочок на деко застелене пергаментом. Зверху притисніть печиво руками, домагаючись потрібної товщини. Чим товщі печиво, тим воно м'якше, чим тонше, тим виходить хрустке. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.

Смачного!