Рецепт Пісочне печиво на жовтках фото

Пісочне печиво на жовтках
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Пісочне тісто, Яйця, Яєчний жовток
На полуденок
Випічка, Солодке, Печиво

Буває так, що після приготування десерту залишаються невикористані яєчні жовтки. На виручку вам прийде ось цей рецепт. Печиво виходить розсипчасте, ароматне і дуже смачне!

Приготувати пісочне печиво на жовтках дуже просто, інгредієнти найдоступніші і напевно знайдуться на будь-якій кухні. За бажанням в тісто можна додати горіхи, цедру цитрусових або ароматні спеції. Із вказаної кількості виходить не надто велика кількість печива, але за бажанням ви можете збільшити інгредієнти в 2 або 3 рази. Беріть рецепт на замітку!

  • Борошно - 170 грам
  • Жовтки - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 грам
пісочне печиво на жовтках - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
пісочне печиво на жовтках - фото крок 2
Жовтки перетріть з цукром і ваніліном. Додайте розтоплене вершкове масло (масло попередньо охолодіть).
пісочне печиво на жовтках - фото крок 3
Додайте сіль і борошно.
пісочне печиво на жовтках - фото крок 4
Замісити тісто, яке не липне до рук. Якщо необхідно в процесі можна додати ще трохи борошна. Загорніть тісто в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
пісочне печиво на жовтках - фото крок 5
Потім розкачати тісто ковбаскою і наріжте шматочками товщиною приблизно 1, 5-2 см.
пісочне печиво на жовтках - фото крок 6
Перекладіть кожен шматочок на деко застелене пергаментом. Зверху притисніть печиво руками, домагаючись потрібної товщини. Чим товщі печиво, тим воно м'якше, чим тонше, тим виходить хрустке. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
пісочне печиво на жовтках - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти