Печиво на 14 лютого
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете здивувати свою другу половинку смачненьким і приготувати печиво на 14 лютого в домашніх умовах, тоді зверніть увагу на цей простий рецепт.
Якщо ви не знаєте, як зробити печиво на 14 лютого своїми руками, тоді це рецепт з покроковими фотографіями буде вам просто необхідний. В якості прикраси можна використовувати шоколадну крихту, подрібнені горіхи або цукати.
- Борошно - 550-600 грам
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 200 грам(+ 100 грам для прикраси)
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Ванільний екстракт - 1-2 капель (або ванільний цукор - пару пучок)
- Вершкове масло - 150 грам (в тісто замість масла можна покласти 100 г маргарину, але для крему використовуйте масло)
- Молоко - 50 мілілітрів
- Харчовий барвник - 2-3 капель
1. Борошно з'єднати з сіллю і розпушувачем і просіяти в глибоку миску.
2. 100 г масла або маргарину збити з цукром до однорідності. Додати яйце і ванільний екстракт, продовжуючи збивати, а потім сметану.
3. Ввести сухі інгредієнти, розділивши приблизно на 3 частини. Збивати на повільній швидкості, щоб тісто вийшло без грудочок. Тепер його потрібно накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник приблизно на 1 час.
4. Коли тісто охолоне, з ним можна буде працювати.
5. Розкачати тісто на робочій поверхні. Звичайно, класичний рецепт печива на 14 лютого передбачає виїмки в формі серця.
6. На деко викласти сердечка і відправити в розігріту духовку.
7. Випікається печиво на 14 лютого в домашніх умовах близько 10-13 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Поки печиво остигає, можна зайнятися прикрасою. Для цього необхідно збити 50 г вершкового масла з цукром, додати молоко і харчовий барвник.
9. Остигнуло печиво намажте кремом. Зверху можна викласти цукати, подрібнені горіхи або прикрасити посипкою. Готово!