Рецепт Просте печиво на 14 лютого фото

Просте печиво на 14 лютого
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
На святковий стіл , День закоханих
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Подивіться, як приготувати просте печиво на 14 лютого, яке виходить ніжним, а готується просто і з самих звичайних продуктів. Навіть початківцям господарочкам буде легко зробити таке печиво.

Опис приготування:

Печиво просте, але смачне, а все що потрібно - виїмки в формі чоловічка і маленького сердечка. Втім, можна придумати і інші варіанти з виїмками іншої форми. Таке печиво можна покласти в красиві пакетики і подарувати на День всіх закоханих.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Вершкове масло - 70 грам (холодну)
  • Цукор - 70 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Ванілін - 1 штука (пакетик)
  • Червоний барвник - 1-2 капель
просте печиво на 14 лютого - фото крок 1
1. У мисці змішайте просіяне борошно з кубиками холодного вершкового масла і перетріть руками до утворення борошняної крихти.
просте печиво на 14 лютого - фото крок 2
2. Перемішайте яйця з цукром і додайте в борошно разом з ваніліном.
просте печиво на 14 лютого - фото крок 3
3. Швидко замісіть однорідне і гладке тісто. Оберніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на півгодини.
просте печиво на 14 лютого - фото крок 4
4. Розкачайте холодну тісто на злегка посипаною борошном поверхні в пласт товщиною 1, 5 см і виїмкою виріжте фігурки.
просте печиво на 14 лютого - фото крок 5
5. Обрізки тіста перемісити, додавши червоний харчовий барвник.
просте печиво на 14 лютого - фото крок 6
6. Це тісто теж розкачайте і виріжте маленькі сердечка.
просте печиво на 14 лютого - фото крок 7
7. Фігурки чоловічків розкладіть на деку, покритому папером для випічки. Сердечка злегка змастіть водою і прикріпіть на фігурки.
просте печиво на 14 лютого - фото крок 8
8. Кінці «ручок» фігурок злегка змастіть водою і «обхопіть» ними сердечка.
просте печиво на 14 лютого - фото крок 9
9. Випікайте печиво в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 10 хвилин. Готовому печінкою дайте повністю охолонути на деку. Печиво можна зберігати 3-4 дня в щільно закритому контейнері при кімнатній температурі.

Схожі рецепти