Рецепт Полуничний пиріг на 14 лютого фото

Полуничний пиріг на 14 лютого
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Полуниця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Романтична вечеря , День закоханих
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Полуничний пиріг на 14 лютого - солодкий, кольори пристрасті, ніжний і найсмачніший! Порадуйте кохану людину, Ви можете це зробити життя солодким казкою. А День Валентина - кращий привід його або її побалувати.

Опис приготування:

Як приготувати полуничний пиріг на 14 лютого?

1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів.

2. Нам треба буде бісквіт зробити у формі серця. Для цього можна використовувати форму для запікання в формі сердечка або випекти квадратний або прямокутний бісквіт і надати йому форму серця пізніше (вирізати нодом то пак). Отже, змастіть форму маслом. Присипте її 1/4 склянки цукру.

3. Полуничку промийте, просушіть на паперовому рушнику, за бажанням надайте і ягодам форму сердечка. 4 ягідки залиште для прикраси. Викладіть ягоди на дно форми.

4. Змішайте в мисці борошно, соду і сіль.

5. В іншій мисці збийте міксером масло, сметану, залишився білий і коричневий цукор. Поступово вбийте по одному яйцю. Додайте ванілін.

6. У суху масу замішайте половину рідкої, додайте вершки.

7. Потім додайте половину суміші з масла, сметани, яєць і цукру і полуничне пюре, гарненько перемішайте.

8. Тісто викладіть на ягоди в форму. Постукайте формою об стіл, щоб тісто осіло і розподілилося.

9. Випікайте полуничний пиріг в розігрітій духовці протягом 25-28 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою - вона повинна виходити з тіста сухою.

10. Готовий пиріг остудіть - нехай постоїть хвилин 5-7, потім пройдіться по краях ножем і покладіть на форму блюдо. Переверните. Пиріг повинен легко вийти з форми.

11. Посипте цукровою пудрою.

12. З чорної соломинки для напоїв і залишилися ягідок зробіть стріли.

Полуничний пиріг на 14 лютого готовий!

Приємного апетиту і любові вам!

  • Полуниця - 12 штук
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Борошно - 1 1/2 склянки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Коричневий цукор - 1/4 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Ванілін - 2 щіпки
  • Вершки - 1/2 склянки
  • Полуничне пюре - 1/2 склянки (збиті ягоди з ложкою цукру)
  • Цукрова пудра - - За смаком (для прикраси)
Як приготувати полуничний пиріг на 14 лютого?

1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів.

2. Нам треба буде бісквіт зробити у формі серця. Для цього можна використовувати форму для запікання в формі сердечка або випекти квадратний або прямокутний бісквіт і надати йому форму серця пізніше (вирізати нодом то пак). Отже, змастіть форму маслом. Присипте її 1/4 склянки цукру.

3. Полуничку промийте, просушіть на паперовому рушнику, за бажанням надайте і ягодам форму сердечка. 4 ягідки залиште для прикраси. Викладіть ягоди на дно форми.

4. Змішайте в мисці борошно, соду і сіль.

5. В іншій мисці збийте міксером масло, сметану, залишився білий і коричневий цукор. Поступово вбийте по одному яйцю. Додайте ванілін.

6. У суху масу замішайте половину рідкої, додайте вершки.

7. Потім додайте половину суміші з масла, сметани, яєць і цукру і полуничне пюре, гарненько перемішайте.

8. Тісто викладіть на ягоди в форму. Постукайте формою об стіл, щоб тісто осіло і розподілилося.

9. Випікайте полуничний пиріг в розігрітій духовці протягом 25-28 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою - вона повинна виходити з тіста сухою.

10. Готовий пиріг остудіть - нехай постоїть хвилин 5-7, потім пройдіться по краях ножем і покладіть на форму блюдо. Переверните. Пиріг повинен легко вийти з форми.

11. Посипте цукровою пудрою.

12. З чорної соломинки для напоїв і залишилися ягідок зробіть стріли.

Полуничний пиріг на 14 лютого готовий!

Приємного апетиту і любові вам!

Схожі рецепти