Полуничний пиріг на 14 лютого
(покроковий рецепт з фото)
Полуничний пиріг на 14 лютого - солодкий, кольори пристрасті, ніжний і найсмачніший! Порадуйте кохану людину, Ви можете це зробити життя солодким казкою. А День Валентина - кращий привід його або її побалувати.
Як приготувати полуничний пиріг на 14 лютого?
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів.
2. Нам треба буде бісквіт зробити у формі серця. Для цього можна використовувати форму для запікання в формі сердечка або випекти квадратний або прямокутний бісквіт і надати йому форму серця пізніше (вирізати нодом то пак). Отже, змастіть форму маслом. Присипте її 1/4 склянки цукру.
3. Полуничку промийте, просушіть на паперовому рушнику, за бажанням надайте і ягодам форму сердечка. 4 ягідки залиште для прикраси. Викладіть ягоди на дно форми.
4. Змішайте в мисці борошно, соду і сіль.
5. В іншій мисці збийте міксером масло, сметану, залишився білий і коричневий цукор. Поступово вбийте по одному яйцю. Додайте ванілін.
6. У суху масу замішайте половину рідкої, додайте вершки.
7. Потім додайте половину суміші з масла, сметани, яєць і цукру і полуничне пюре, гарненько перемішайте.
8. Тісто викладіть на ягоди в форму. Постукайте формою об стіл, щоб тісто осіло і розподілилося.
9. Випікайте полуничний пиріг в розігрітій духовці протягом 25-28 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою - вона повинна виходити з тіста сухою.
10. Готовий пиріг остудіть - нехай постоїть хвилин 5-7, потім пройдіться по краях ножем і покладіть на форму блюдо. Переверните. Пиріг повинен легко вийти з форми.
11. Посипте цукровою пудрою.
12. З чорної соломинки для напоїв і залишилися ягідок зробіть стріли.
Полуничний пиріг на 14 лютого готовий!
Приємного апетиту і любові вам!
- Полуниця - 12 штук
- Цукор - 3/4 склянки
- Борошно - 1 1/2 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 1/4 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Ванілін - 2 щіпки
- Вершки - 1/2 склянки
- Полуничне пюре - 1/2 склянки (збиті ягоди з ложкою цукру)
- Цукрова пудра - - За смаком (для прикраси)
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів.
2. Нам треба буде бісквіт зробити у формі серця. Для цього можна використовувати форму для запікання в формі сердечка або випекти квадратний або прямокутний бісквіт і надати йому форму серця пізніше (вирізати нодом то пак). Отже, змастіть форму маслом. Присипте її 1/4 склянки цукру.
3. Полуничку промийте, просушіть на паперовому рушнику, за бажанням надайте і ягодам форму сердечка. 4 ягідки залиште для прикраси. Викладіть ягоди на дно форми.
4. Змішайте в мисці борошно, соду і сіль.
5. В іншій мисці збийте міксером масло, сметану, залишився білий і коричневий цукор. Поступово вбийте по одному яйцю. Додайте ванілін.
6. У суху масу замішайте половину рідкої, додайте вершки.
7. Потім додайте половину суміші з масла, сметани, яєць і цукру і полуничне пюре, гарненько перемішайте.
8. Тісто викладіть на ягоди в форму. Постукайте формою об стіл, щоб тісто осіло і розподілилося.
9. Випікайте полуничний пиріг в розігрітій духовці протягом 25-28 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою - вона повинна виходити з тіста сухою.
10. Готовий пиріг остудіть - нехай постоїть хвилин 5-7, потім пройдіться по краях ножем і покладіть на форму блюдо. Переверните. Пиріг повинен легко вийти з форми.
11. Посипте цукровою пудрою.
12. З чорної соломинки для напоїв і залишилися ягідок зробіть стріли.
Полуничний пиріг на 14 лютого готовий!
Приємного апетиту і любові вам!