Печиво «квіточки»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете поласувати смачним печивом? Спечіть красиве і смачне печиво "квіточки" самостійно. Це просто!
Красиве, смачне і ароматне домашнє печиво - що може бути смачніше на полуденок дітлахам, або до вечірнього чаю для всієї родини? Таким печивом можна здивувати-пригостити гостей. А рецепт приготування печива "квіточки" дуже простий і не зажадає від вас титанічних зусиль. Я сподіваюся, що детальний рецепт печива "квіточки" з фото допоможе вам і ваш будинок наповниться запахом смачної і свіжої випічки.
- Борошно - 200-300 грам (залежить від якості борошна)
- Масло або маргарин - 150 грам
- Крем - 5-6 Ст. Ложок
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (або 1/3 чайної ложки соди гашеного оцтом)
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
Борошно рубаємо з розм'якшеним маслом або перетираємо руками до стану крихти.
Додаємо цукор і ще раз перетираємо.
Додаємо всі інші інгредієнти і замішуємо еластичне тісто. Я поділяю тісто на дві частини.
В одну частину тіста додаємо какао і добре вимішуємо, щоб колір тесту став однорідним.
Замотуємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 20-25.
Розкачуємо кожен вид тесту в тонкий пласт. Товщина шару - 2-3 мм. Вирізаємо з тіста кружечки діаметром 5 см.
Беремо по два кружечка різного кольору і викладаємо один на одного таким чином.
Звертаємо кружечки рулетиком.
Розрізаємо рулетик навпіл і у нас виходить дві печеньки.
Викладаємо печива відрізаним краєм вниз на деко. Найкраще деко застелити папером для випічки. Якщо такої не виявилося - змастіть деко олією.
Випікаємо печиво в духовці при 180 градусах хвилин 15-20. Піч у всіх різні, тому в перший раз уважно стежте за печивом і не пересушити його.