Ковбасні квіточки
(покроковий рецепт з фото)
Ковбасні квіточки краще будь-якого бутерброда, перевірено. Готуються вони дуже швидко з мінімального набору продуктів, а результат виходить відмінний - смачна домашня випічка до сніданку чи обіду.
Для приготування таких квіточок можна брати не тільки ковбасу, але і шинку. Головне, щоб її можна було легко порізати як можна тонше. Якщо є можливість, то попросіть порізати ковбасу в супермаркеті. Але якщо такої можливості немає, то озбройтеся довгим, дуже гострим ножем і приступайте - все у вас вийде. А далі читайте мій детальний фоторецепт, як приготувати ковбасні квіточки. Зазначу, що подавати їх можна до сніданку до чаю, для перекусу на полуденок, а можна навіть взяти з собою. За смаком ковбасні квіточки нагадують сосиски в тісті, тільки інший, більш незвичайної форми.
- Молоко - 120 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Варена ковбаса - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Ковбасу поріжте як можна тонше, ідеально, якщо скибки будуть мати товщину не більше 2 мм.
Для тесту в теплому молоці розмішайте дріжджі, додайте дрібку цукру і залиште на кілька хвилин, щоб дріжджі зреагували.
Всипте борошно і замісіть м'яке тісто. Залиште тісто на 15-20 хвилин, щоб воно підійшло.
Розкачайте тонко тісто, за допомогою піали або вирубки, відповідної за розміром, видавіть кружечки, діаметром рівні діаметру ковбаси. Кількість кружечків тіста має бути в два рази більше кількості скибочок ковбаси.
Скибочку ковбаси покладіть між двома кружками тесту.
Зробіть надрізи, як показано на фото.
Сусідні промінчики проверніть навколо радіуса в різні боки. Вийшли квіточки.
Змастіть квіточки збитим яйцем, присипте кунжутом. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності (у мене пройшло 20 хвилин).
Ковбасні квіточки готові. Їжте із задоволенням!