Рецепт Печінковий торт в духовці фото

Печінковий торт в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Птах , Курка , Куряча печінка
ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 5 хв.

Печінка є дуже корисним продуктом, особливо для вагітних і дітей. Існує багато способів її приготування, і запікання в духовці у вигляді торта - напевно, найкращий.

Опис приготування:

Консистенція виходить м'якшою, торт - більш соковитим. До того ж, зберігається максимальна кількість корисних речовин. Порадуйте рідних і близьких дієтичним закусочним тортиком з курячої печінки. А щоб його зробити, прочитайте рецепт, як приготувати печінковий торт в духовці. Смачного!

  • Вершкове масло - 125 грам
  • Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Ром світлий - 20 мілілітрів
  • Luk-salotų - 50 грам
  • Вершки 20% - 300 мілілітрів
  • Печінка куряча - 250 грам
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Ізюм - 20 грам
  • Часник - 4-6 зубчиків
  • Петрушка сушена - 2 чайних ложки
печінковий торт в духовці - фото крок 1
Нарізане кубиками м'яке вершкове масло збийте міксером з сіллю і перцем.
печінковий торт в духовці - фото крок 2
В однорідну масляну суміш додайте куряче яйце, після чого знову все збийте.
печінковий торт в духовці - фото крок 3
У збиту масу поступово додайте просіяне борошно, змішайте і додайте пару ложок крижаної води. Замісити тісто. Готове тісто замотайте в харчову плівку і покладіть в холодильник на 30-40 хвилин. Після цього розкачайте тісто в коло товщиною приблизно 5 міліметрів.
печінковий торт в духовці - фото крок 4
Пласт тесту опустіть в форму для запікання і злегка утрамбуйте. Форму з тістом покладіть в морозилку на 10-15 хвилин.
печінковий торт в духовці - фото крок 5
Форму з тістом поставте в 170-градусну духовку на 20 хвилин, потім дістаньте, рівномірно змастіть яйцем і знову відправте в духовку на 5 хвилин.
печінковий торт в духовці - фото крок 6
У невелику каструльку опустіть родзинки, додайте трохи фільтрованої води і ром. Доведіть до кипіння і остудіть до кімнатної температури.
печінковий торт в духовці - фото крок 7
Готовий родзинки рівномірно розподіліть по тесту.
печінковий торт в духовці - фото крок 8
З промитої печінки зріжте плівку і жилки. Цибулю очистіть і наріжте. Подрібніть печінка з цибулею і часником в блендері до однорідної маси.
печінковий торт в духовці - фото крок 9
До отриманої маси додайте подрібнену петрушку, вершки, яйце, сіль і перець. Ще раз ретельно збийте-подрібніть в блендері.
печінковий торт в духовці - фото крок 10
До отриманої маси додайте подрібнену петрушку, вершки, яйце, сіль і перець. Ще раз ретельно збийте в блендері.
печінковий торт в духовці - фото крок 11
Залийте печінкову суміш в каркас з тіста. Випікайте печінковий торт в духовці 30-35 хвилин. Температура - та же, 170 градусів.
печінковий торт в духовці - фото крок 12
Охолодіть торт - і подавайте його порціями. Смачного!

Схожі рецепти