Печінковий торт в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Печінка є дуже корисним продуктом, особливо для вагітних і дітей. Існує багато способів її приготування, і запікання в духовці у вигляді торта - напевно, найкращий.
Консистенція виходить м'якшою, торт - більш соковитим. До того ж, зберігається максимальна кількість корисних речовин. Порадуйте рідних і близьких дієтичним закусочним тортиком з курячої печінки. А щоб його зробити, прочитайте рецепт, як приготувати печінковий торт в духовці. Смачного!
- Вершкове масло - 125 грам
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Ром світлий - 20 мілілітрів
- Luk-salotų - 50 грам
- Вершки 20% - 300 мілілітрів
- Печінка куряча - 250 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 20 грам
- Часник - 4-6 зубчиків
- Петрушка сушена - 2 чайних ложки
Нарізане кубиками м'яке вершкове масло збийте міксером з сіллю і перцем.
В однорідну масляну суміш додайте куряче яйце, після чого знову все збийте.
У збиту масу поступово додайте просіяне борошно, змішайте і додайте пару ложок крижаної води. Замісити тісто. Готове тісто замотайте в харчову плівку і покладіть в холодильник на 30-40 хвилин. Після цього розкачайте тісто в коло товщиною приблизно 5 міліметрів.
Пласт тесту опустіть в форму для запікання і злегка утрамбуйте. Форму з тістом покладіть в морозилку на 10-15 хвилин.
Форму з тістом поставте в 170-градусну духовку на 20 хвилин, потім дістаньте, рівномірно змастіть яйцем і знову відправте в духовку на 5 хвилин.
У невелику каструльку опустіть родзинки, додайте трохи фільтрованої води і ром. Доведіть до кипіння і остудіть до кімнатної температури.
Готовий родзинки рівномірно розподіліть по тесту.
З промитої печінки зріжте плівку і жилки. Цибулю очистіть і наріжте. Подрібніть печінка з цибулею і часником в блендері до однорідної маси.
До отриманої маси додайте подрібнену петрушку, вершки, яйце, сіль і перець. Ще раз ретельно збийте-подрібніть в блендері.
До отриманої маси додайте подрібнену петрушку, вершки, яйце, сіль і перець. Ще раз ретельно збийте в блендері.
Залийте печінкову суміш в каркас з тіста. Випікайте печінковий торт в духовці 30-35 хвилин. Температура - та же, 170 градусів.
Охолодіть торт - і подавайте його порціями. Смачного!