Печінковий паштет з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Запечена в беконі паштет з курячої печінки з грибами, зеленню і в'яленими помідорами - відмінне рішення закуски на будь-який святковий стіл!
При запіканні паштету в духовці можна використовувати водяну баню - так паштет буде ніжніше. Для більш яскравого «брутального» смаку паштету можна використовувати яловичу печінку і додати трохи коньяку. А подавати паштет можна з цибульним або помідоровим джемом і желе з кислуватих ягід. Любителі можуть подати до паштету порічкове або журавлинне варення.
- Печінка куряча - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Печериці - 200 грам
- Бекон - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Манька - 4 Ст. Ложки
- В'ялені помідори - 3-4 штук
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Черни перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
Гриби попередньо відваріть. Якщо це печериці, досить пари хвилин в киплячій воді. Якщо ж гриби лісові, варити слід до готовності.
Курячу печінку промийте та висушіть. Пропустіть печінку через м'ясорубку з дрібними гратами разом з цибулею - ріпчастою і зеленою.
Додайте у фарш яйце, манну крупу, коньяк, спеції і прянощі. Добре перемішайте і в останню чергу додайте дрібно нарізані в'ялені помідори.
Форму змастіть маслом і вистелити тонкими скибочками бекону. Викладіть паштетний фарш і укрийте його беконом.
Зверху викладіть пару лаврових листочків і накрийте форму фольгою. Випікайте паштет в духовці при 200 градусах близько години. Хв 5 до кінця приготування зніміть фольгу і дайте бекону підрум'янитися.
Готовий паштет остудіть і приберіть в холодильник години на 3 мінімум. Тоді він стане щільніше і смак паштету стане яскравішим.
Прикрасьте паштет за смаком і подавайте.