Печінка з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Цей класичний рецепт печінки з гречкою - ідеальний варіант для вечері або обіду. По суті, як і все геніальне, все просто - тушкована печінка, підсмажену цибулю і всіма улюблена гречана каша! смачно!
Як мені здається, про цей рецепт приготування печінки з гречкою особливо багато розповідати не слід, більшість з нас таке блюдо вже пробували, і вже переконалися, наскільки це смачно! Так що розповім, як зробити печінку з гречкою, а хто ще не готував цей буденний шедевр - спробуйте!
- Печінка свиняча - 1 кілограм
- Гречка - 200 грам
- Цибуля - 100 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вода - 500 мілілітрів
- Спеції - За смаком
1. Печінка звільняємо від плівок, ретельно очистимо і відмиємо. Нарізаємо смужками або кубиками. Закип'ятити в чайнику воду, заллємо печінку, і варимо, знімаючи піну. В самому кінці додати сіль і спеції.
2. Беремо глибоку сковороду, і на рослинному маслі обсмажити цибулю півкільцями і борошно.
3. Вливаємо бульйон з каструльки і саму печінку. Доводимо все разом до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо до повної готовності. Спеції та сіль - на свій розсуд.
4. Паралельно відваримо гречку, як звикли.
5. А тепер при подачі поливаємо гречку вийшла підливою з печінкою. Смачного!