Печінка з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Печінка з цибулею готується дуже швидко. Це - корисне і багате вітамінами блюдо. Подається печінку з цибулею з відвареною картоплею. У рецепті я готую яловичу печінку, але можна використовувати будь-яку.
Печінка з цибулею - класичне поєднання. Печінку можна смажити разом з цибулею або окремо. Я вважаю за краще смажити печінку і цибулю окремо. У цю страву можна також додати моркви.
- Печінка яловича - 800 грам
- Цибулини - 2 штуки
- Борошно - 1/2 склянки
- Олія соняшникова - 5-7 Ст. Ложок
- Сіль - - За смаком
1. Промийте печінку і наріжте її порційними шматочками.
2. У сковороду влийте соняшникової олії і нагрівайте його на середньому вогні. Кожен шматочок печінки обваляйте в борошні і викладіть на сковороду.
3. Обсмажте кожен шматок печінки з двох сторін по 1-2 хвилини, потім додати сіль.
4. Смажте печінку до готовності. А в той час, поки печена смажиться, очистіть цибулю і наріжте півкільцями.
5. Порізану цибулю обсмажте на олії на повільному вогні в окремій сковороді. Лук буде смажитися хвилин 15. Періодично помішуйте його.
6. Готову яловичу печінку викладіть на тарілку, зверху - смажена цибуля. Подавайте печінку з цибулею з картопляним пюре або вареною картоплею. Смачного!