Рецепт Печінка бараняча в казані фото

Печінка бараняча в казані
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Субпродукти, Печінка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Познайомлю з смачним, недорогим, корисним стравою і розповім, як приготувати печінку баранячу в казані. Ця страва подається в якості закуски в ресторанах традиційної кухні провінції Умбрія, Італія.

Бараняча печінка відноситься до субпродуктів 1-ї категорії. Чим світліше її відтінок, тим м'якше і ніжніше буде печінку після кулінарної обробки. Відмінною особливістю баранячої печінки є насичений смак і її корисні властивості: по живильній цінності вона не поступається м'ясу, а за вмістом вітамінів - перевершує м'ясо.

  • Бараняча печінка - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець стручковий гострий - 1 штука
  • Помідори - 400 грам
  • Вино біле столове - 1 Склянка
  • Оцет білий - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
1
Баранячу печінку промийте під проточною водою, зніміть верхню тонку плівку і почистіть від прожилок.
2
Наріжте печінку кубиками 1, 5х1, 5 см.
3
Поставте на вогонь каструлю з літром води і влийте півсклянки вина. Коли вода закипить, покладіть печінку на 1 хвилину, перемішайте і відразу ж викладіть печінку в друшляк.
4
В казані нагрійте масло і обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору.
5
Додайте до цибулі печінку і обсмажуйте всі разом, періодично перемішуючи.
6
Додати сіль за смаком, додайте стручок гострого перцю.
7
Коли випарується зайва рідина, влийте в казан ще півсклянки вина, столову ложку оцту і готуйте, поки вино не випарується.
8
Додайте протерті помідори, виправте на сіль і варіть блюдо на слабкому вогні близько 1-ї години.
9
Подайте блюдо гарячим. Смачного!

Схожі рецепти