Печеня, запечене в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт соковитого і ароматного жаркого з м'ясом і овочами перед Вами! Як овочевого набору я пропоную брати цибулю, помідори, солодкий перець, картоплю і часник. Спробуйте!
Блюдо виходить ідеально соковитим і ароматним, а м'ясо ніжним. Гриби і овочі надають особливого смаку і пікантності. Найприємніше, що рецепт спекотного в горщиках дивно простий і не зажадає особливих зусиль. Приготуйте таку страву на звану вечерю або сімейний обід і ви будете впевнені і спокійні, що гості не залишаться голодними.
- М'ясо - 60 грам
- Печериці - 50 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Картопля - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Перець болгарський - 20 грам
- Сир - 30 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
М'ясо промийте, очистіть від жилок і плівок, наріжте тонкими скибочками, приправте сіллю і перцем і залиште на 15 хвилин.
Обсмажте шматочки м'яса на вершковому маслі до золотистої скоринки.
Цибулю і гриби промийте, наріжте і відправте обсмажувати до м'яса.
Заповніть на 1/3 горщики обсмаженою м'ясом з грибами та цибулею.
Потім покладіть в горщик дрібно нарізаний болгарський перець і помідор.
Зверху розподіліть картопля, нарізаний соломкою.
На картопля покладіть шматочок масла, посипте тертим сиром і товченим часником.
В окремій ємності змішайте сметану, майонез і кетчуп.
Сир посипте зеленню і залийте соусом.
Запікайте спекотне в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 хвилин. Смачного!