Печені кабачки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Печені кабачки в духовці - це відмінна овочева закуска. Її можна подавати як холодної, так і в гарячому вигляді. Якщо ви є вегетаріанцем, то таке блюдо стане справжньою знахідкою! пробуйте!
Якщо вам цікаво, як приготувати печені кабачки в духовці, то просто прочитайте цей рецепт. У ньому докладно описано, як зробити ці овочі в духовці незвичайними і ароматними. Ви можете подавати їх в якості закуски або ж гарнір до м'яса або риби.
- Кабачок - 3 штуки
- Соус песто - 1 Ст. Ложка
- Сир твердий (тертий) - 1 Ст. Ложка
- Сухарі паніровочні - 1 Ст. Ложка
Кабачки гарненько вимийте, ображати їх по обидва боки. Очищати від шкірки не треба. Розріжте кожен овоч на дві частини. Вибирайте молоді кабачки, вони ніжні і смачні. Також ви можете використовувати цукіні.
Візьміть невелику мисочку і помістіть в неї панірувальні сухарі, натертий на тертці твердий сир і соус "песто" . Його можна купити в магазині, а можна приготувати самостійно, подрібнивши листя базиліка, часник і змішавши з оливковою олією. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Суміш повинна вийти не розсипчастою. Якщо вона занадто суха, то додайте більше соусу песто. За бажанням ви можете присолити суміш.
Викладіть суміш ложкою на половинки кабачків. Гарненько розрівняйте по всій поверхні. Можете посипати улюбленими спеціями або травами.
Змастіть деко рослинними маслом без запаху. Викладіть на нього кабачки і поставте в духовку. Її слід розігріти до ста вісімдесяти градусів. Випікайте блюдо до повної готовності 30 хвилин.