Печені груші
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться солоденького, але зовсім не хочеться порушувати принципи правильного харчування і закидати цукерками і печивом, згадайте про рецепт, як приготувати печені груші. Мене завжди виручає!
Такий десерт можна подавати як в "чистому" вигляді, так і з морозивом або натуральним йогуртом. Якщо у вас є маленькі діти, обов'язково приготуйте їм груші таким чином. Впевнена, потім їх за вуха не відтягнете від такого корисного десерту! За таким же принципом можна запікати і яблука.
- Груші - 2 штуки
- Обкладинка - 2 чайних ложки (мелена)
- Кленовий сироп - 2 чайних ложки (можна замінити медом)
- Волоський горіх - 3 Ст. Ложки
1
Перший справою, звичайно ж, розігрійте свою духовку до 175 градусів.
2
Груші гарненько промийте, обсушити і розрізати навпіл.
3
З кожної половинки акуратно дістаньте насіння. Це можна зробити як маленьким ножиком, так і чайною ложкою.
4
У центрі кожної половинки груші повинно вийти невелике заглиблення. Заповніть його подрібненими (але не до стану крихти) волоськими горіхами.
5
Також кожну половинку груші полийте кленовим сиропом або рідким медом.
6
Не забудемо і про корицю. Присипаючи все останньої на завершення.
7
Деко застеліть папером для випічки. Додайте на ньому акуратно половинки груш. Запікайте близько 20-25 хвилин.