Печене м'ясо в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Апетитне м'ясо з рум'яною скоринкою, яке буквально тане в роті. Ідеальний варіант для святкового столу або для обіду в звичайний день.
Смачне і соковите, добре пропечене м'ясо з будь-яким гарніром - це ідеальне блюдо для обіду або вечері. Таке м'ясо можна приготувати до будь-якого свята, тим більше що часу у господині на приготування цього шедевра піде зовсім небагато. Рецепт приготування печеного м'яса в духовці дуже простий і дуже зручний. Тому читаємо рецепт, дивимося фото і готуємо обов'язково.
- Свиняча шийка - 1-1, 2 кілограма (нежирна)
- Майонез - 2-2, 5 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1, 5 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
М'ясо вимиємо, зріжемо зайвий жир - це якщо вам не до смаку жирне м'ясо. Зробимо ножем глибокі проколи в м'ясі.
Приготуємо маринад для м'яса. Очистимо і подрібнити часник і змішаємо його з майонезом, сіллю і гірчицею. Можна додати сухі спеції - ароматні трави, перець.
Обмащуємо вийшов маринадом м'ясо і намагаємося зробити так, щоб маринад потрапив і всередину шматка м'яса через проколи, які ми зробили ножем. Ми залишаємо м'ясо маринуватися мінімум на 2-3 годину, можна залишити на ніч у холодильнику.
Викладаємо м'ясо з маринадом в рукав для запікання, зав'язуємо кінці рукава. Викладаємо м'ясо в рукаві на деко або у жароміцних форму і ставимо запікатися в духовку при температурі 200 градусів на 1 час 15 хвилин.
Потім розрізаємо рукав, звільняємо м'ясо і ставимо назад в духовку хвилин на 15-20 - нехай зарум'яниться.