Печене яблуко в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Простий, смачний і корисний десерт, який можна зробити в будь-який час року. Яблука можна зробити з начинкою або без, цілком або шматочками. Розповідаю, як приготувати печене яблуко в духовці.
Яблука добре поєднуються з горіхами (волоськими, пекан, арахіс, мигдаль), а також з корицею. Яблука можна нарізати половинками, а також залишити цілком, вичистивши насіння. Дуже смачно приготувати яблука з сиром, з медом. До столу їх подають з цукровою пудрою або морожений.
- Яблука - 4 штуки
- Цукор - 1/4 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Пекан - 1/4 склянки
- Ізюм - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вода - 3/4 склянки
1
Вимийте яблука і гострим ножем виріжте серцевину, видаліть насіння (або за допомогою спеціального пристосування).
2
У миску викладіть цукор, корицю, дрібно нарізану родзинки і перемішайте. Розподіліть суміш в яблука, поверх покладіть шматочок масла.
3
Викладіть яблука у форму для запікання і залийте окропом. Випікайте яблука в розігрітому до 190 градусів духовці 35-45 хвилин.
4
Перекладіть яблука з форми в тарілку або залиште в формі. Подавайте до столу теплими або вже остиглими.