Пайк-королівський
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пайк-королівський - це ефектне і смачна страва до святкового столу. Приготувати його дуже просто. Ділюся рецептом!
Опис приготування:
Найкраще брати щуку цілком, непотрошеную, але якщо таку не знайдете, то це не привід відмовлятися від приготування цієї страви, просто доведеться зашити тушку риби.
- Щука - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Кнопка - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 2 грами
- Свіжі овочі - 300 грам (для сервіровки)
Підготуйте інгредієнти.
Розламати батон на шматочки і замочіть його в молоці.
Перш за все очистіть рибу від луски. У щуки відріжте голову, видаліть зябра. Заведіть палець між шкірою і тушкою і акуратно зніміть її"панчохою" , відокремте м'якоть від кісток. Якщо риба патрання, як в даному рецепті, то завдання спрощується, точно також відокремте м'якоть від шкіри.
Обсмажте на олії цибулю і моркву до м'якості.
Перекрутіть через м'ясорубку фарш з рибного філе, обсмажених овочів і батона, найкраще через дрібну решітку, бажано це зробити двічі. Вбийте яйце, приправити сіллю, поперчіть за смаком, розмішайте до однорідності.
Заповніть фаршем шкіру - "& Quot панчіх; , а якщо риба була патрання, інвестувати фарсі, зберігаючи форму риби і зашейте ниткою черевце. Викладіть тушку риби на деко, застелений папером для випічки. Зверху змастіть рослинною олією, злегка підсолити.
Випікайте при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.
Із залишків фаршу приготуйте дуже смачні рибні котлети, обваляти їх в панірувальних сухарях і обсмажити на рослинному маслі.
Дайте спеченої рибі охолонути до кімнатної температури, сервірують для подачі свіжими овочами та зеленню. Не забудьте видалити нитку, якщо зашивали черевце.
Блюдо готово. Смачного!