Рецепт Патір фото

Патір
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Патір - це узбецька коржик, яка вважається традиційною стравою цієї кухні. Робиться вона за розміром суповий тарілки з поглиблення посередині і округлими краями. Спробуємо спекти?

Опис приготування:

Традиційно патір випікається у великій печі, після чого складається в пакет і доходить. У міських умовах патір теж готують, але трохи менше традиційної форми (в узбецькій кухні таку корж готують за розміром з супову тарілку). Тісто підходить близько години, а випікається така коржик не більше 35 хвилин.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Дріжджі - 50 грам
  • Молоко - 2 склянок
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Сіль і цукор - За смаком
патір - фото крок 1
1. Для приготування патіра нам знадобляться всі інгредієнти для дріжджового тіста. Молоко краще брати середньої жирності.
патір - фото крок 2
2. Нагріваємо трохи молоко (до теплого стану), додаємо до нього дріжджі. Всипаємо половину столової ложки цукру і пару пучок солі, розмішуємо все і залишаємо на 15 хвилин.
патір - фото крок 3
3. Додати просіяне борошно.
патір - фото крок 4
4. Замішуємо дріжджове тісто, залишаємо його на одну годину підніматися. За цей час його потрібно один раз"осадити" .
патір - фото крок 5
5. Коли тісто буде готове, формуємо з нього велику корж, продавлюємо її посередині, після чого проколюємо її виделкою. Краї можна формувати у вигляді різних візерунків. Відправляємо нашу корж в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
патір - фото крок 6
Готовий Патір накриваємо серветкою або рушником, даємо трохи дійти. Коли випічка стане м'якою, коржі можна подавати до столу.

Схожі рецепти