Патір
(покроковий рецепт з фото)
Патір - це узбецька коржик, яка вважається традиційною стравою цієї кухні. Робиться вона за розміром суповий тарілки з поглиблення посередині і округлими краями. Спробуємо спекти?
Традиційно патір випікається у великій печі, після чого складається в пакет і доходить. У міських умовах патір теж готують, але трохи менше традиційної форми (в узбецькій кухні таку корж готують за розміром з супову тарілку). Тісто підходить близько години, а випікається така коржик не більше 35 хвилин.
- Борошно - 1 кілограм
- Дріжджі - 50 грам
- Молоко - 2 склянок
- Рослинна олія - 50 грам
- Сіль і цукор - За смаком
1. Для приготування патіра нам знадобляться всі інгредієнти для дріжджового тіста. Молоко краще брати середньої жирності.
2. Нагріваємо трохи молоко (до теплого стану), додаємо до нього дріжджі. Всипаємо половину столової ложки цукру і пару пучок солі, розмішуємо все і залишаємо на 15 хвилин.
3. Додати просіяне борошно.
4. Замішуємо дріжджове тісто, залишаємо його на одну годину підніматися. За цей час його потрібно один раз "осадити" .
5. Коли тісто буде готове, формуємо з нього велику корж, продавлюємо її посередині, після чого проколюємо її виделкою. Краї можна формувати у вигляді різних візерунків. Відправляємо нашу корж в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
Готовий Патір накриваємо серветкою або рушником, даємо трохи дійти. Коли випічка стане м'якою, коржі можна подавати до столу.