Паста під томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Класичні італійські страви давно стали незамінними на кухнях багатьох країн світу. Один з найпростіших варіантів - зварити спагетті з доповненням з підливи, овочів, м'яса або морепродуктів.
І таких гарячих страв придумано дуже багато. Серед усього розмаїття можна знайти той варіант, який стане вашим улюбленим. Я, наприклад, обожнюю цей рецепт. У ньому описано, як приготувати пасту під томатним соусом з мідіями. Ситне гаряче на велику компанію нагодує всю сім'ю на обід або вечерю.
- Спагеті або тальятелле - 450 грам
- Мідії - 400 грам
- Помідор - 400 грам
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Базилік - 0, 5 пучка
- Сіль велика - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Мідії або розморозити, або очистіть, добре промийте і зніміть раковини, якщо вони свіжі.
На сковороді розігрійте масло. Обсмажте на ньому нарізаний часник і трохи базиліка.
Через 30 секунд в сковороду додайте мідії. Готуйте їх на невеликому вогні одну хвилину. Потім переверніть мідії. І смажте ще 2 хвилини.
Помідори очистіть і дрібно наріжте. Додайте їх до мідій разом з бальзамічним оцтом. Гасіть блюдо до м'якості на повільному вогні.
Порубати залишився промитий базилік. Окремо відваріть спагетті в підсоленому окропі.
Мідії сіль. Додайте до них спагетті, перець і базилік. Перемішайте інгредієнти. Нагрівайте їх ще хвилину.
Ще раз перемішайте пасту. В кінці збризніть її маслом. Смачного!