Рецепт Паста під томатним соусом фото

Паста під томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Макарони, Мідії і гребінці
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Макаронні вироби

Класичні італійські страви давно стали незамінними на кухнях багатьох країн світу. Один з найпростіших варіантів - зварити спагетті з доповненням з підливи, овочів, м'яса або морепродуктів.

І таких гарячих страв придумано дуже багато. Серед усього розмаїття можна знайти той варіант, який стане вашим улюбленим. Я, наприклад, обожнюю цей рецепт. У ньому описано, як приготувати пасту під томатним соусом з мідіями. Ситне гаряче на велику компанію нагодує всю сім'ю на обід або вечерю.

  • Спагеті або тальятелле - 450 грам
  • Мідії - 400 грам
  • Помідор - 400 грам
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Базилік - 0, 5 пучка
  • Сіль велика - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
паста під томатним соусом - фото крок 1
Мідії або розморозити, або очистіть, добре промийте і зніміть раковини, якщо вони свіжі.
паста під томатним соусом - фото крок 2
На сковороді розігрійте масло. Обсмажте на ньому нарізаний часник і трохи базиліка.
паста під томатним соусом - фото крок 3
Через 30 секунд в сковороду додайте мідії. Готуйте їх на невеликому вогні одну хвилину. Потім переверніть мідії. І смажте ще 2 хвилини.
паста під томатним соусом - фото крок 4
Помідори очистіть і дрібно наріжте. Додайте їх до мідій разом з бальзамічним оцтом. Гасіть блюдо до м'якості на повільному вогні.
паста під томатним соусом - фото крок 5
Порубати залишився промитий базилік. Окремо відваріть спагетті в підсоленому окропі.
паста під томатним соусом - фото крок 6
Мідії сіль. Додайте до них спагетті, перець і базилік. Перемішайте інгредієнти. Нагрівайте їх ще хвилину.
паста під томатним соусом - фото крок 7
Ще раз перемішайте пасту. В кінці збризніть її маслом. Смачного!

Схожі рецепти