Паска з вишнею та журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Напередодні Великодня хочу розповісти вам, як приготувати паску з вишнею та журавлиною. Це дуже ніжний і смачний пиріг з ягодами, який стане справжньою окрасою вашого святкового пасхального столу!
Іноді хочеться здивувати гостей і рідних не просто традиційними стравами, а чимось новим. Тому пропоную вам дізнатися, як приготувати паску з вишнею та журавлиною. Це дуже легкий і смачний в приготуванні пиріг, який можна подавати як паски на великодній стіл, прикрасивши його за допомогою збитих з цукром білків і ягід з гілочками розмарину. Пиріг виходить дуже ніжним як на смак, так і на вигляд, а також в міру вологим всередині.
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 140 грам
- Олія - 120 грам
- Вишня і журавлина - 180-200 грам
- Насіння гарбуза - 80 грам
- Коньяк (бренди) - 50 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 6 Ст. Ложок
- Цедра лимону - 1 штука
- Сода - 1/2 чайних ложки
1. У блендері перебити невелику кількість борошна з маслом в дрібну крихту і змішайте її з рештою борошном.
2. Далі додайте три жовтка, молоко, бренді або коньяк і перемішайте. Трохи посоліть і погасіть соду оцтом. Трохи вимісити тісто руками.
3. Білки збийте з цукром до піни, додайте її в тісто, додайте цедру лимона, смажене насіння гарбуза і перемішайте до однорідного стану. В кінці додайте вишню і журавлину.
4. Викладіть тісто в застелену пергаментним папером форму і випікайте в духовці (заздалегідь не розігрівайте) 45-50 хвилин при температурі 200 градусів.
5. Далі змастіть кільце збитим яйцем з вершками, збитим з цукровою пудрою білком і прикрасьте розмарином і журавлиною. Смачного!