Паштет з індички
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний паштет для ранкових бутербродів, та й для святкового столу дуже навіть стане в нагоді. Готується легко і головне - без консервантів, барвників і штучних добавок. Смачний і ніжний.
Домашній паштет - це завжди смачно. Бутерброди з таким паштетом і чашечка чаю - прекрасний сніданок, на святковий стіл таким паштетом можна нафарширувати варені яйця, красиво викласти паштет на крекери або обсмажені шматочки хліба. Та й смак такого паштету можна злегка змінювати - додати в нього горіхи, зелень або навіть ложку коньяку. Пробуйте різні варіанти, а я розповім вам як приготувати паштет з індички. Це базовий рецепт і на відміну від багатьох інших, м'ясо і овочі не варяться, а запікаються.
- Філе індички - 500 грам
- Морква - 1 штука (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сухі приправи - 2 щіпки (ваші улюблені)
- Лавровий лист - 1-2 штук
Нарізаємо м'ясо індички на невеликі кубики. Очищаємо моркву і цибулю і нарізаємо досить крупно.
Викладаємо м'ясо і овочі в миску, солимо, перчимо і додаємо спеції. Прекрасно підійде набір спецій для курки. Перемішуємо.
Перекладаємо м'ясо з цибулею і морквою в пакет для запікання, туго зав'язуємо і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 35-40.
Злегка остигле м'ясо з овочами перекладаємо в блендер, додаємо вершкове масло і подрібнюємо все разом в однорідну масу. Додавайте невеликими порціями рідина, яка залишається в пакеті після запікання м'яса та овоче. Таким чином регулюйте консистенцію вашого паштету. Готовий паштет повинен трохи настоятися в холодильнику. Тоді він буде не в вигляді пюре, а трохи щільнішим.