Паштет з індички в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне страву з м'яса індички можна запекти в тесті і красиво подати на святковий обід. Подавати його слід з соусом на ваш смак, так як філе індички дієтичне і практично без жирів.
Для соусу я вибрала домашній майонез, додала в нього трохи подрібненого часнику і 1 ст. L. Лимонного соку. За смаком можна також додати сметану 1:1. Нижче дивіться детальний рецепт, як легко приготувати паштет з індички в духовці. Приємних вам клопоту на кухні!
- Індичка - 750 грам (філе)
- Зелений горошок - 150 грам
- Морква - 200 грам (тонка)
- Тісто листкове - 250 грам (бездрожжевое)
- Вершки - 75 мілілітрів
- Зелень рубана - 1/2 склянки (петрушка, базилік, розмарин)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - За смаком
- Жовток - 1 штука
- Майонез часниковий - 100 грам (для подачі)
Підготуйте необхідні продукти. Філе промийте під холодною водою, обсушити. Морква вимийте, очистіть, відваріть в киплячій воді протягом 10 хвилин. Зелений горошок - протягом 2-3 хвилин.
Філе наріжте на середні шматочки і перекрутити до пюреобразного стану за допомогою м'ясорубки або подрібнювача. З'єднайте з вершками, зеленим горошком, сіллю, перцем, рубаною зеленню, ретельно перемішайте.
Прямокутної форму для запікання (обсяг - 1, 5 L) необхідно вислати пергаментом. Тісто розкачати в тонкий пласт, розмістіть його в формі.
Начинку з фаршу викладайте, чергуючи з морквою.
Зверху прикрийте тестом, ретельно защипніть краю, верх змастіть сумішшю жовтка і 1 ст. L. Води. Поставте запікатися в розігріту до 200 ° С духовку на 1 час.
Остудіть готовий паштет з індички трохи в формі, а потім нарізайте не надто тонкими скибочками і подавайте до столу.