Pancerotti
(покроковий рецепт з фото)
Ці смачні італійські пиріжки мені вперше вдалося спробувати в Мілані в панцероттеріі"Da Luini" . Випічка родом з півдня Італії, з Апулії, готують її з різними начинками. Мій рецепт класичний!
Приготувати панцеротті не складніше, ніж приготувати звичайні пиріжки. Як це зробити, дивіться покрокову інструкцію. Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 400 грам(350 грам - в тісто, 50 грам - з podpиl)
- Дріжджі - 15 грам (свіжі, пресовані)
- Вода - 275 грам
- Вершкове масло - 35 грам
- Помідори - 300 грам (без шкірки, у власному соку)
- Моцарелла - 125 грам
- Базилік - 20 грам
- Сіль - 2 щіпки
- Масло рослинне - 100 грам
Підготуйте інгредієнти.
У теплу поду покладіть дріжджі, сіль, розмішайте.
Просійте борошно, замісіть тісто.
Додайте розм'якшене вершкове масло, ще раз вимісити тісто.
Поставте тісто в тепле місце на расстойку мінімум на 1 час.
До помідорною маси додайте подрібнений базилік, приправити сіллю.
Porezhyte motsarellu.
Присипте стіл борошном, так як тісто досить липке. Розкачайте його в пласт. Зробіть коржі для пирогів, можна використовувати підручні засоби як шаблон, а можна просто розділити на шматочки і розгортати їх.
Викладіть томатну начинку, покладіть шматочки моцарели.
Краї пиріжка гарненько защіпніте, щоб рідина не витікала в процесі смаження.
Смажте панцеротті на добре розігрітій сковороді в достатній кількості масла, практично у фритюрі.
Подавайте панцеротті гарячими, але і холодні вони теж дуже смачні.
Моцарелла в пиріжках розплавилася і з'єдналася зі смачною томатної начинкою. Це просто пісня, італійська пісня! Від душі рекомендую спробувати!