Рецепт Паелья з мідіями фото

Паелья з мідіями
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти , Крупи , Мал , Мідії і гребінці
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Паелья
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Паелья з мідіями - це традиційне іспанське блюдо. Подана на святковий стіл вона нікого не залишить байдужим!

Опис приготування:

Приготувати паелью з мідіями в домашніх умовах простіше простого! Класичний рецепт паельї з мідіями ви завжди зможете урізноманітнити, додавши до нього креветки, кальмари і будь-які морепродукти на ваш смак!

  • Мал - 250 грам (краще Арбор)
  • Мідії - 250 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Вино - 150 мілілітрів (біле сухе)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Сир - 100 грам (тверді сорти)
  • Перець чилі - 1 штука
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Петрушка - За смаком
паелья з мідіями - фото крок 1
Зубчики часнику очистити, порізати ножем, кинути на заздалегідь розігріту з вершковим маслом глибоку сковорідку, посмажити хвилину - два, щоб вийшов часниковий сік, і видалити з масла.
паелья з мідіями - фото крок 2
Цибулину очистити і подрібнити ножем, обсмажити на «часниковому» маслі до золотистого кольору і м'якого стану.
паелья з мідіями - фото крок 3
Потім додаємо рис, перемішуємо його з маслом і цибулею. Обсмажуємо рис на повільному вогні, поки він не стане майже прозорим, і не змінить колір з білого на перловий.
паелья з мідіями - фото крок 4
Тепер почнемо додавати рідину. Багато хто любить готувати паелью з курячим бульйоном. Я вважаю, що він перебиває ніжний смак мідій. Додаємо сухе біле вино і воду, лавровий листочок, маленький стручок перцю «чилі». З «чилі» головне не переборщити. Потім доводимо суміш до кипіння, накриваємо кришкою і залишаємо рис «нудитися» в воді. Зверніть увагу! Рис не можна залишати без рідини. Як тільки вона повністю вбралася, додаємо ще. З 200 грам рису потрібно приблизно три склянки води. Коли рис майже готовий прибираємо перець, лаврушку, солимо і перчимо до смаку.
паелья з мідіями - фото крок 5
Мідії розморожуємо.
паелья з мідіями - фото крок 6
Додаємо до рису і «млоїмо» під кришкою ще хвилин 5-7.
паелья з мідіями - фото крок 7
Посипаємо паелью сиром.
паелья з мідіями - фото крок 8
Перемішуємо, посипаємо петрушкою і подаємо до столу! Смачного!

Схожі рецепти