Паелья з мідіями
(покроковий рецепт з фото)
Паелья з мідіями - це традиційне іспанське блюдо. Подана на святковий стіл вона нікого не залишить байдужим!
Приготувати паелью з мідіями в домашніх умовах простіше простого! Класичний рецепт паельї з мідіями ви завжди зможете урізноманітнити, додавши до нього креветки, кальмари і будь-які морепродукти на ваш смак!
- Мал - 250 грам (краще Арбор)
- Мідії - 250 грам
- Часник - 2 зубчики
- Вино - 150 мілілітрів (біле сухе)
- Вершкове масло - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 100 грам (тверді сорти)
- Перець чилі - 1 штука
- Чорний перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1 штука
- Петрушка - За смаком
Зубчики часнику очистити, порізати ножем, кинути на заздалегідь розігріту з вершковим маслом глибоку сковорідку, посмажити хвилину - два, щоб вийшов часниковий сік, і видалити з масла.
Цибулину очистити і подрібнити ножем, обсмажити на «часниковому» маслі до золотистого кольору і м'якого стану.
Потім додаємо рис, перемішуємо його з маслом і цибулею. Обсмажуємо рис на повільному вогні, поки він не стане майже прозорим, і не змінить колір з білого на перловий.
Тепер почнемо додавати рідину. Багато хто любить готувати паелью з курячим бульйоном. Я вважаю, що він перебиває ніжний смак мідій. Додаємо сухе біле вино і воду, лавровий листочок, маленький стручок перцю «чилі». З «чилі» головне не переборщити. Потім доводимо суміш до кипіння, накриваємо кришкою і залишаємо рис «нудитися» в воді. Зверніть увагу! Рис не можна залишати без рідини. Як тільки вона повністю вбралася, додаємо ще. З 200 грам рису потрібно приблизно три склянки води. Коли рис майже готовий прибираємо перець, лаврушку, солимо і перчимо до смаку.
Мідії розморожуємо.
Додаємо до рису і «млоїмо» під кришкою ще хвилин 5-7.
Посипаємо паелью сиром.
Перемішуємо, посипаємо петрушкою і подаємо до столу! Смачного!