П'яний є
(покроковий рецепт з фото)
Пян се - це корейські дріжджові пиріжки з капустяно-м'ясною начинкою. Готуються вони на пару і є частиною фаст-фуду. Дивіться, як приготувати Пян се, і пробуйте ці смачні пиріжки.
Це традиційне корейське блюдо готують і на нашій кухні, tolyko п'яного імені зносу"pigodi & Quot. Готувати такі пиріжки можна на пару, а можна в духовці. Оригінальний склад начинки і дріжджове тісто чудово поєднуються між собою. В Узбекистані такі пиріжки готують з начинкою з гострою моркви. Головна уязик - їх правильна форма.
- Вода - 300 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Борошно - 500 грам
- Капуста - 300 грам
- Фарш - 300 грам
- Суміш перців, koriandr - За смаком
- Соєвий соус - 1 чайних ложок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цибуля - 1 штук
1. Поки будемо готувати нашу начинку, зробимо тісто, щоб воно підходило. Отже, змішуємо в теплій воді дріжджі з сіллю і борошном. Ми залишаємо тісто в теплому місці до того моменту, коли воно підніметься в два рази. Це класичне безопарне дріжджове тісто.
2. Тепер візьмемося за нашу начинку. Корейці використовують іншу капусту, але ми візьмемо молоду. Шаткують її не надто тонко, щоб вона під час приготування не стала занадто м'якою.
3. Я зазвичай ріжу її ножем, так вона виходить товщі. Можна брати і зимові сорти капусти, так вийде ще краще.
4. Вичавлюємо часник, додаємо спеції і соєвий соус. Змішуємо їх з капустою і залишаємо помаринувати.
5. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії разом з фаршем.
6. Смажимо до готовності, постійно помішуючи. Фарш можна брати будь-який на ваш смак.
7. Змішуємо піджарку з фаршу і цибулі з капустою. Все добре перемішуємо. Це буде наша начинка.
8. Розкачуємо тісто як на пиріжки, тільки робимо не гуртки, а тісто овальної форми. У кожну частину викладаємо начинку.
9. Починаємо скріплювати від одного краю до іншого, роблячи "вушка" .
10. Кожне нове "вушко" слід прикріплювати до протилежних сторонах (відразу до однієї сторони, а наступне вушко - до іншої). В результаті вийде ось такий узор.
11. Тепер притискаємо обидві сторони до середини, формуючи круглий пиріжок.
12. Їх можна і запекти, але тоді смак вийде трохи інший. За традицією Пян се готуються на пару.
13. Я виклала капустяний лист і на нього - наші Пян се. Готуємо їх близько 35 хвилин в пароварці.
14. За час приготування вони набувають ще більш обтічну форму, оскільки дріжджове тісто "лунає" . Щоб вони не "скукожілісь", кришку краще не знімати (я готувала в сотейнику на сітці).
15. Ось такі вони виходять гарні і неймовірно смачні! Спробуйте, рекомендую.