Рум'яний пай
(покроковий рецепт з фото)
Покрокова інструкція з фотографіями підкаже, як приготувати рум'яний пай. Смачний рецепт пирога, родом з Америки. Він відрізняється рум'яною скоринкою і ніжною начинкою.
Цей рецепт трохи відрізняється від звичного яблучного пирога. Він дуже смачний і ситний. Хрустке пісочне тісто і ніжна начинка не залишають байдужим. Такий пиріг не соромно подавати до столу.
Перед подачею повністю остудіть випічку, щоб начинка трохи застигла і не розтікалася при нарізці пирога.
За смаком яблучну начинку можна приправити корицею або іншими спеціями на ваш розсуд.
- Rafinirovannoe масло - 70 грам
- Борошно - 220 грам(200 для тіста, 20 для начинки)
- Цукор - 5 Ст. Ложок(2 для тіста, 3 для начинки)
- Вода - 6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Яблука - 3 штуки
- Вершкове масло - 125 грам
1. У чисту суху миску просіваємо борошно. Потім туди треба додати сіль і цукор. Перемішайте сухі інгредієнти.
2. У борошні робимо поглиблення і в нього додаємо рафінована олія. Туди ж потрібно відправити чисту воду. Попередньо її краще охолодити.
3. Починаємо вимішувати тісто. Зручно робити це руками. Готове тісто скачайте в один клубок і помістіть його в холодильник.
4. Для приготування начинки масло нарізаємо шматочками і відправляємо на сковороду. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, видаляємо насіння і нарізаємо шматочками. Відправляємо їх на розтоплене масло. Тушкуємо близько п'ятнадцяти хвилин. Додаємо до яблук борошно.
5. Дістаємо з холодильника тісто і ділимо його на 2 частини. Форму для випічки змащуємо маслом або застилає пергаментом. Одну частину тіста укладаємо на дно форми з бортиками, кладемо начинку.
6. З другого шматка тесту розгортаємо коло і покриваємо їм начинку, всередині робимо дірку, щоб виходила пара. Обов'язково скріпіть разом краю верхнього і нижнього шарів тесту.
7. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки близько 40 хвилин.
Дістаємо з печі і даємо пирогу охолонути, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Дістаємо з печі і даємо пирогу охолонути, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.