Рецепт Пиріг «рум'яний» фото

Пиріг «рум'яний»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 20 хв.

Пропоную приготувати пиріг"Рум'яний" . Його назва повністю виправдано. Пиріг рівномірно покритий рум'яною і красивою скоринкою. А ще він готується з сирного тесту. Ділюся смачним рецептом!

Опис приготування:

Зверніть увагу на тісто під час замісу. Борошно слід додавати частинами. Як тільки воно зібралося в грудку і не липне до рук, більше не місите. Дуже важливо не забити його борошном, в іншому випадку готовий пиріг буде жорстким. До речі, начинку ви можете взяти і солодку, добре підходить з кураги.

  • Сир 9% - 200 грам
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Яйця - 5 штук(2 - в тісто, 3 - в начинку)
  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки (стакан об'ємом 200 мл.)
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Капуста білокачанна - 1/2 штуки (від маленького вилка)
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
  • Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 30 грам (для змащення пирога)
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (для обсмажування капусти)
пиріг
Підготуйте необхідні інгредієнти.
пиріг
Приготуйте начинку. Наріжте тонкою соломкою капусту і півкільцями або четвертинками кільця ріпчасту цибулю.
пиріг
Зручним для вас способом обсмажте капусту з цибулею в мінімальній кількості рослинного масла. Я скористалася мультиваркою. Відваріть 3 яйця.
пиріг
Зробіть тісто. У чаші змішайте сир, 2 яйця, сметану, сіль, цукор.
пиріг
Ретельно розмішайте віночком до однорідної маси.
пиріг
Додайте 2 склянки борошна, розпушувач і почніть заміс тесту руками. 0, 5 склянки борошна поступово додайте частинами. Тісто має вийти м'яким і податливим.
пиріг
Зберіть тісто в грудку. Загорніть в харчову плівку і залиште при кімнатній температурі на 40 хвилин.
пиріг
Підготуйте начинку. Обсмажену капусту змішайте з вареними рубаними яйцями і подрібненим кропом. Якщо начинка вийшла сухуватою, розтопіть 50 грам вершкового масла і додайте до начинки. Перемішайте.
пиріг
Otlezhavsheesya тісто розділяється на дві частини. Одну з частин зробіть трохи менше, приблизно на 50 грам. Візьміть частина побільше і розкачайте в пласт. Діаметр орієнтовно 28 см.
пиріг
На деко постеліть пергамент, перекладіть розкачане тісто. Розкладіть підготовлену начинку. Увімкніть духовку на 180 градусів.
пиріг
Розкачайте меншу частину тіста в пласт. Орієнтовний діаметр 32 см.
пиріг
Накрийте розкатаним шаром підготовлений пиріг.
пиріг
Підверніть краю верхнього шару під нижній пласт. За допомогою ножиць зробіть надрізи на верхній частині пирога. Поставте в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку!
пиріг
Після закінчення часу дістаньте пиріг з духовки. Він повинен бути покрита рум'яною скоринкою. Змастіть рясно вершковим маслом. Загорніть в папір і укрийте рушником. Залиште при кімнатній температурі на 40 хвилин. Після пиріг можна подавати до столу.
пиріг
Смачного!

Схожі рецепти