Рум'яний хліб в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще, ніж ароматний, свіжий і хрусткий домашній хлібець? Якщо у вас є мультиварка, то зовсім не обов'язково піч його в звичайній печі. Спробуйте приготувати рум'яний хліб удома.
Якщо вам цікаво, як приготувати рум'яний хліб в мультиварці, то вивчіть цей покроковий рецепт. Це класичний варіант білого пухнастого хлібця з рум'яною і хрусткою скоринкою, а також з м'яким і ароматним м'якушем. Така булка підійде в якості основи для бутербродів.
- Дріжджі - 11 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 900 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Чисту питну воду підігрійте так, щоб вона була теплою. Потім додайте в неї сухі дріжджі, цукор і сіль. Влийте кілька ложок рослинного масла без запаху. Борошно просійте через сито і додайте порціями до всіх решти інгредієнтів.
Замісити тісто. Воно повинно вийти досить липким. Накрийте тісто харчовою плівкою або рушником і залиште в теплому місці на пару годин. За цей час тісто має підійти і збільшитися в два рази.
Чашу мультиварки змастіть рослинною олією, щоб хліб до неї не прилип. Сформуйте з тесту, що підійшов куля і покладіть його в чашу мультиварки. Поставте мультиварку в режим "випічка" і запікайте хліб близько години з одного боку, потім перевеніте хліб і випікайте його з іншого боку ще годину.