«п'яне» желе
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 10 г. 0 хв.
Якщо ми хочемо урізноманітнити вечір алкоголем, то робимо коктейлі. Яскраві, смачні і різноманітні. А що, якщо їх подати не в рідкому вигляді, а як десерт? Таке можливо, переконайтеся в цьому самі!
Опис приготування:
Вивчіть, як приготувати"П'яне" желе. Рецепт насправді лежав на поверхні, адже це солодке можна зробити з будь-якої рідини, тільки додайте желатин. А тут ми зробимо два шари: солодший виноградний з лікером"Крем де Кассис" і кислуватий з лимона з горілкою. Будьте уважні, десерт непомітно п'янить.
- Лікер"Крем де Кассіс" - 180 мілілітрів
- Горілка - 240 мілілітрів
- Вода гаряча - 2 склянки(1 склянка - для лимонного шару, 1 склянка - для виноградного слоя)
- Лимонний сік - 2/3 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Желатин, пакетик - 5 штук(1 штука - для виноградного слоя, 4 штуки - для лимонного шару)
- Мармуровий веб - 90 грам
- Ягоди або фрукти - За смаком
Зробіть виноградний шар. У гарячій воді розведіть желатин і желе по інструкції на упаковці. Потім розчиніть желатин на водяній бані. І з'єднайте рідина з лікером. Влийте перший шар в прямокутну форму. Приберіть желе в холодильник на 1-2 годину.
Поки займіться другим шаром. Вичавіть сік з лимонів. Потім з'єднайте його з горілкою. У воді розчиніть желатин за інструкцією на упаковці. Потім розчиніть його і з'єднайте з соком і горілкою. Далі всипте цукор. Все ретельно перемішайте і процідіть.
Влийте другий шар жилі до застиглому першому. Приберіть десерт в холодильник на ніч до повного застигання. Потім форму переверніть і основу розріжте на рівні частини, щоб вони містилися в рот.
"П'яне" желе прикрасьте ягодами або шматочками фруктів. Додайте шпажки. Так буде зручніше є. Приємною дегустації!