Малинове варення п'яне
(покроковий рецепт з фото)
Для збереження більшої кількості вітамінів в це "варення" додається горілка. При такому способі заготовки малини, ягода залишається красивою, яскравою і на смак майже як свіжа. Зберігати в холодильнику!
У минулому році знайшла цікавий спосіб заготівлі малини з горілкою. Незважаючи на додавання горілки, смак алкоголю в заготівлі не відчувається. Горілка виступає в якості додаткового консерванту. Хоча ягоди не піддаються тепловій обробці, заготовку називають варенням. Перебирати малину слід ретельно, прибираючи всю зіпсовану і пом'ятий ягоду. Зберігати заготовку потрібно в холодильнику. Нижче дивіться подробиці, як приготувати малинове варення п'яне.
- Малина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Горілка - 3 Ст. Ложки
Так як малину ми не будемо піддавати тепловій обробці, то використовувати треба тільки цілі, НЕ зіпсовані ягоди. Малину слід ретельно перебрати, видалити дрібне сміття і плодоніжки.
У широку ємність (каструля, таз або миска) насипте одним шаром малину, Не вище 6-7 см. Засипте цукром, перемішайте. Накрийте кришкою або сухим чистим рушником, залиште в прохолодному місці на 2 годину.
Перемішуйте ягоди кожні дві години до повного розчинення цукру. На цей процес може піти від 6 до 10 годин. Все залежить від сорту малини, її стиглості.
За цей час можна підготувати банки. Вимийте їх ретельно з содою, поставте сушитися догори дном на чистий рушник. Простерилизуйте банки і кришки над парою або в духовці.
Коли цукор розчиниться повністю, влийте горілку, перемішайте.
Розлийте сире варення по стерилізованим банкам, наповнюючи їх до верху. Закатати кришками і відразу поставте на зберігання в холодильник.
Розлийте сире варення по стерилізованим банкам, наповнюючи їх до верху. Закатати кришками і відразу поставте на зберігання в холодильник.