Оякодон зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Любіть японську кухню, але все, що знаєте з її великого різноманіття - це суші і суп з вугра? Тоді пропоную рецепт, як приготувати оякодон зі свининою. Це улюблене «сімейне» блюдо японців.
В Японії це блюдо вміє готувати кожна господиня, його подають в закусочних і ресторанах. Хоча блюдо і належить японській кухні, продукти для його приготування без особливих зусиль можна купити і в звичайному супермаркеті будь-якого міста. До його складу входять: свинина, Мал, яйця, цибуля ріпчаста і зелена, бульйон, Мірі (який з легкістю заміняють звичайним напівсолодких білим вином), соєвий соус, цукор і паростки сої. Свинину часто замінюють курячим м'ясом, яловичиною, креветками, ugrem. Приступаємо!
- Свинина - 300 грам
- Мал - 1 Склянка
- Яйце - 5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Зелена цибуля - 0, 5 пучка
- Паростки сої - 0, 5 склянки
- Бульйон Даші або вода - 1 Склянка
- Мірі - 4 Ст. Ложки (біле напівсолодке вино)
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1
Мал промиваємо до прозорої води, після чого кладемо в миску і заливаємо водою, залишаємо так на 1-1, 5 годину.
2
Перекладаємо його в каструлю, де будемо варити, заливаємо водою (350 мілілітрів) і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо під закритою кришкою 20 хвилин.
3
Свинину миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Яйця вбиваємо в миску і збиваємо, цибуля очищаємо і моєму, нарізаємо пір'ям.
4
Для спрощення рецепта використовуємо звичайну воду, наливаємо її в окрему каструлю, кидаємо цукор, вливаємо соєвий соус і мирин (біле напівсолодке вино), ставимо все на вогонь і доводимо до кипіння. Після чого додаємо цибулю, свинину, злегка перемішуємо і готуємо 5 хвилин.
5
Викладаємо сою, виливаємо яйця і зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо півхвилини, вимикаємо вогонь. Ми залишаємо настоюватися 1-2 хвилини, не відкриваючи кришку. Для подачі страви порційно розкладаємо рис, на нього викладаємо свинину з соусом і посипаємо все рубаним зеленою цибулею.