Овочеве рагу з ріпою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже шкода, що ріпа рідкісний гість на сучасних столах. А адже вона дуже смачна. Кому то вона нагадує редьку, але приготувавши, запевняю, ви зміните свою думку. Ділюся овочевим рагу з ріпою!
У приготуванні страви, дуже важливо не перетримати овочі і зберегти шматочки цілими, тому підтримуйте середній вогонь і дотримуйтесь черговість закладки інгредієнтів.
- Буряк - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середнього розміру)
- Картопля - 3-4 штук
- Перець болгарський - 1/2 штуки
- Морква - 1/2 штуки
- Помідор маринований - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Масло рослинне - 60 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Ріпу наріжте середнім кубиком, цибуля довільно. Моркву натріть на крупній тертці.
У каструлі розжарити масло, викладіть підготовлені овочі і обсмажуйте, помішуючи, протягом 5-10 хвилин на середньому вогні.
Наріжте перець середнім кубиком і додайте в каструлю. Обсмажуйте ще 5 хвилин, помішуючи.
Наріжте картоплю середнім кубиком, додайте до овочів. Акуратно перемішайте, зменшіть трохи вогонь і готуйте 10 хвилин не накриваючи кришкою. Якщо необхідно додайте трохи води.
Помідори натріть на тертці.
Коли картопля буде готовий, додайте помідори, перемішайте, додайте сіль, перець за смаком. Потримайте ще на вогні 5 хвилин і вимкніть. Накрийте кришкою і дайте постояти 5-10 хвилин. Після можна подавати блюдо до столу.
Смачного!