Борщ з ріпою
(покроковий рецепт з фото)
Червоний борщ на м'ясному бульйоні з достатком різних овочів. Рецептів приготування борщу тисячі, хочу запропонувати вдалий рецепт насиченого червоного борщу з ріпою і квасолею. Дуже смачно, спробуйте!
Сіль і перець додаємо за смаком. Консистенцію борщу корегуйте по собі. Буряк можна попередньо запекти, а потім, потерти і додати в борщ. Так колір борщу виходить яскравіше і більш насиченою, а смак краще.
- Яловичина - 400-500 грам
- Квасоля - 0, 5 склянки
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Капуста - 1 частина
- Томат - 400 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 2 щіпки
- Чорний перець - 1-2 Щепоток
- Часник - 2 зубчики
- Вода - 2 L
- Олія соняшникова - 2-3 Ст. Ложок
Підготуємо інгредієнти для борщу.
Готуємо бульйон. М'ясо кладемо в холодну воду і доводимо до кипіння. Перед закипанням з'являється піна, яку потрібно прибрати. Коли бульйон стане прозорим, додаємо сіль, лавровий лист, шматок цибулини і перець горошком.
Квасоля попередньо замочуємо, потім додаємо в каструлю. Готуємо на малому вогні під кришкою, приблизно, півтори години.
На сковороду з соняшниковою олією висипаємо порізану цибулю. Готуємо 3-4 хвилини.
Моркву та ріпу нарізаємо шматочками і додаємо в сковороду. Закінчено на невеликому Вогні, періодично помішуючи.
Картопля чистим, ріжемо і висипаємо в киплячий бульйон.
Через 15 хвилин після картоплі додаємо в бульйон капусту.
До овочів в сковороді додаємо тертий буряк.
Коли всі овочі готові, наливаємо в сковороду томат і доводимо до кипіння. Заправка готова. Перекладаємо її в борщ за 2-3 хвилини до вимкнення. Потім додаємо нарізаний часник, вимикаємо вогонь і наполягаємо борщ 20-30 хвилин.
Червоний борщ з ріпою готовий. Подаємо гарячим зі сметаною і часником. Смачного!