Осінній тарт
(покроковий рецепт з фото)
У мене сьогодні рецепт дуже смачного "осіннього тарта", який і за кольором, і за смаком, і по прикрасі - самий, що ні на є осінній, і головний інгредієнт в ньому - гарбуз.
"осінній тарт" приготований за традиційним канадському рецептом, цей тарт, як правило, готують на День Подяки. Багато канадських господині його печуть самі, також їх продають в магазинах і кондитерських, а ми спечемо його самі. Не лякайтеся довгого списку інгредієнтів, якщо чогось з прянощів не опиниться в вашому домі, можна обійтися і без цього. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.
- Борошно - 225 грам (в тісто - 225 грам, плюс мука на посипання)
- Цукрова пудра - 30 грам
- Сіль - 2 грами
- Вершкове масло (охолоджене) - 145 грам
- Холодна вода - 40 мілілітрів
- Лимонний сік - 15 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки (в начинку 2 яйця + 1 жовток, на корж 1 білок для мастила)
- Гарбузове пюре - 500 штук (очищена гарбуз без насіння - 800 грам)
- Коричневий цукор - 55 грам (в начинку)
- Білий цукор - 30 грам (в нчинку)
- Кориця мелена - 2 чайних ложки (в начинку)
- Мелений імбир - 0, 5 чайних ложки (в начинку)
- Мелений кардамон - 0, 5 чайних ложки (в начинку)
- Мелена гвоздика - 1/4 чайних ложки (в начинку)
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука (в начинку)
- Жирні вершки (35%) - 160 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 15 грам
- Cedra (апельсина, лимона) - 2 чайних ложки
- Мелений мускатний горіх - 1/4 чайних ложки (в начинку)
Підготуйте інгредієнти.
Насамперед очистіть гарбуз від насіння, розріжте на великі шматки, інвестувати проти.
Накрийте гарбуз зверху фольгою і відправте в духовку запікатися на 1 годину при температурі 180-200 градусів.
Поки запікається гарбуз, займіться приготування тіста. Наріжте на кубики охолоджене вершкове масло.
З'єднайте борошно, цукор (або цукрову пудру), сіль.
Просійте борошняну суміш в миску.
Додайте шматочки охолодженого вершкового масла.
Перетріть руками борошно з маслом в дрібну крихту.
Додайте в борошно крижану воду, змішану з лимонним соком.
Замісити тісто, загорніть в плівку, дайте йому хвилин 30 полежати в холодильнику.
Пріпиліте борошном робочу поверхню столу, розкачайте тісто в пласт.
За допомогою качалки перенесіть тісто в форму.
Оформіть красиво бортики з тіста, надлишки зріжте, загорніть надлишки тесту в плівку, вони ще знадобляться, виделкою наколи дно і приберіть хвилин на 15 в морозилку.
Накрийте тісто папером для випічки, в центр покладіть утяжелитель, наприклад, горох або квасоля і подпекіте форму хвилин 20 в духовці при температурі 180-200 градусів.
Очистіть спечену гарбуз від шкірки.
Пробийте м'якоть гарбуза блендером, можна ще перетерти через сито, щоб не було грудочок.
Збийте 2 яйця плюс один жовток з коричневим і білим цукром.
Додайте корицю, імбир, ваніль, кардамон, гвоздику, мускатний горіх, перемішайте.
Всипте кукурудзяний крохмаль, апельсинову і лимонну цедру, ще раз перемішайте.
Додайте гарбузове пюре, перемішайте.
Додайте вершки, вимішайте до однорідності.
Дно попередньо подпеченний пісочної основи змастіть яєчним білком.
Викладіть начинку і випікайте 45-60 хвилин при температурі 180-200 градусів, в залежності від можливостей вашої духовки, стежте за готовністю.
Із залишків тіста виріжте листочки, тильною стороною леза ножа нанесіть прожилки.
Якщо залишилася начинка, її можна викласти в формочки і спекти смачний гарбузовий флан, поруч укладіть листочки, які змастіть яєчним білком, їх потрібно запекти, коли тарт вже буде готовий і буде остигати.
Прикрасьте тарт зверху спеченими листочками, можна присипати шматочками горіхів, помаранчевими цукатами, зірочками бадьяна. Ароматний, незвичайно ніжний і дуже смачний тарт "з настроєм і зі смаком осені" готовий, ріжте на шматочки і насолоджуйтеся. До такого тару можна подати збиті вершки.