Осінній салат на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У моїй кулінарній скарбничці є рецепт осіннього салату, який допомагає прилаштувати все некондиційні овочі. Також в цій заготівлі огірки з помідорами взаємозамінні. Пропоную варіант з огірками.
Якщо ви вирішите приготувати варіант з помідорами, то їх необхідно брати стільки ж, скільки і огірків. Принцип приготування не змінюється.
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Перець болгарський - 300 грам
- Огірок - 300 грам
- Морква - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Цукор - 0, 3 склянки
- Сіль - 25 грам
- Оцет столовий 9% - 45 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Перець горошком - За смаком
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Кріп - 1/2 пучка (або петрушка, зелень селери)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Візьміть каструлю з товстим дном. Наріжте цибулю четвертинками. Моркву натріть на крупній тертці і перекладіть в каструлю.
Огірки наріжте кружальцями (якщо у вас великі огірки, тоді четвертинками і зніміть грубу шкірку). Болгарський перець наріжте тонкими брусочками. Перекладіть овочі в каструлю.
Тонко наріжте капусту. Кріп і часник дрібно наріжте. Перекладіть до овочів. Також додайте олію, сіль, цукор, перець горошком, лавровий лист.
Ретельно перемішайте. Залиште на годину при кімнатній температурі. Після закінчення часу поставте на повільний вогонь. Після закипання варіть 15 хвилин, періодично помішуючи. На завершення додайте оцет і проваріть ще 5 хвилин.
Готовий салат розкладіть по стерилізованим банкам і закатати чистими, сухими кришками.
Банки переверніть і залиште в такому вигляді на 48 годин, після приберіть в темне місце.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 баночки об'ємом по 0, 5 L. Смачних вам заготовок!