Рецепт Салат «осінній гриб» фото

Салат «осінній гриб»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Осінній стіл пропоную прикрасити таким симпатичним салатом з грибів. Усередині сам салатик можна відрегулювати на свій смак, чогось додати або замінити.

Опис приготування:

Для салат потрібно заздалегідь відварити куряче філе, морква і яйця. Куряче філе можна замінити на будь-яку іншу частину курки, наприклад стегенця. Морковочкі знадобиться 2 або 3 штуки, тут дивіться за розміром моркви, у мене були маленькі, тому трьох якраз вистачило. Тепер яйця, якщо вони великі, то покладіть в салат все жовтки і два білка, а два білка залиште для прикраси. Якщо яйця дрібні, то для прикраси ніжки знадобиться три білка. Але тут ще залежить від розміру ніжки гриба, можна зробити грибочок тонкий, з довгою ніжкою і круглої капелюшком. Фантазуйте, дивуйте своїх близьких смачними і красивими стравами! хай щастить!

  • Куряче філе варене - 400 грам
  • Печериці - 350 грам
  • Яйце варене - 4 штуки
  • Морква варена - 2-3 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сир твердий - 50 грам
  • Майонез - 3 Ст. Ложки
  • Зелень - За смаком
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок (для смаження грибів)
салат
1. Підготуйте продукти. Зваріть заздалегідь і остудіть морква, куряче філе, яйця. Очистіть цибулю, яйця і моркву.
салат
2. Поріжте дрібно цибулю, якщо гриби свіжі, то вимийте, поріжте дрібно. Налийте рослинне масло в сковороду, покладіть гриби, цибуля і сіль. Смажте до готовності.
салат
3. Куряче філе порізати кубиками. Жовтки відокремте від білків. Жовтки і один білок поріжте дрібно, додайте до курячого філе, а три білка натріть на крупній тертці, це прикраса грибочка.
салат
4. Додайте смажені гриби з цибулею, майонез, сіль перець. Перемішайте салат.
салат
5. На велике блюдо викладайте салат ложкою у вигляді гриба.
салат
6. Тертою морквою оформите капелюшок.
салат
7. Тертим сиром внутрішню частину капелюшки задекоріруйте, ніжку - білком.
салат
8. Оформіть салат зеленню, я використовувала зелену цибулю, кріп, петрушку. Щоб ніжку гриба зробити більш правдоподібною, я посипала маком.
салат
9. Салат готовий! приємного!

Схожі рецепти