Листковий салат з куркою «осінній»
(покроковий рецепт з фото)
Восени починає холоднішати і організм вимагає вже більш ситних страв і салатів! Хочу запропонувати Вашій увазі надзвичайно смачний листковий салат, який прикрасить Ваше свято або вихідний день.
У салату досить великий набір інгредієнтів, але він виходить дуже гармонійним і досить ніжним. Легка солодкість чорносливу і соковитий апельсин надають салату свою родзинку! А як приготувати листковий салат з куркою "осінній" дивіться в покроковому рецепті.
- Куряче філе - 250 грам
- Куряче яйце - 3 штуки (варене)
- Сир твердий - 100-150 грам
- Капуста пекінська - 100-150 грам
- Апельсин - 1 штука
- Чорнослив - 10-15 штук
- Салат листовий - пучок
- Цибуля зелена - пучок
- Зелень свіжа - За смаком (для прикраси салату)
- Сіль - За смаком
- Прованські трави - За смаком
- Майонез - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця заздалегідь відваріть.
Куряче філе з сіллю, приправте прованськими травами і обсмажте на сухій сковороді або в чаші мультиварки з двох сторін до готовності.
Я формувала салат з допомогою кулінарного кільця діаметром 16 см. Можна зробити салат в прозорому салатнику. Листя салату помийте, трохи обсушити, нарвіть і викладіть першим шаром салату.
2 шар: готове куряче філе, нарізане невеликими шматочками, потім майонез.
3 шар: нарізану зелену цибулю,
4 шар: шматочки чорносливу (якщо жорсткий, то заздалегідь замочіть на 10 хвилин в окропі), потім майонез.
4 шар: шматочки чорносливу (якщо жорсткий, то заздалегідь замочіть на 10 хвилин в окропі), потім майонез.
5 шар: рубані очищені яйця і майонез, 6 шар: дрібно нашаткована пекінська капуста і майонез.
7 шар: очищені від плівки шматочки апельсина.
8 шар: тертий на крупній тертці сир.
Салат готовий. Дайте йому настоятися 1-2 годину (або більше) в холодильнику, прикрасьте зеленню і подавайте до столу. Дуже смачно!
Смачного!