Рецепт Осінній пиріг з виноградом фото

Осінній пиріг з виноградом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Коли дозрівають яблука, ми ласуємо шарлоткою, а коли приходить час дозрівання та збору винограду - чому б не спекти смачний, соковитий пиріг з цими смачними ягодами? Рекомендую саме цей рецепт!

Опис приготування:

Чи часто ви використовуєте виноград у випічці? немає? А даремно! Адже пироги з виноградом виходять дуже смачними, повірте. Щоб ви не сумнівалися, пропоную вам спекти пиріг у цій простому рецептом. Він нескладний, продукти для нього легкодоступні. Якщо ви любитель солодкої випічки - використовуйте білий виноград, мені більше подобається цей пиріг з синім виноградом.

  • Борошно пшеничне - 190 грам(+ 1 столова ложка для присипки форми)
  • Виноград - 250-300 грам (без кісточок)
  • Яйця - 2 штуки (великі)
  • Цукор - 150 грам
  • Молоко - 75 мілілітрів
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 60 грам (розтопленого і + 20 грам для змащування форми)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Розпушувач - 3/4 чайних ложки
осінній пиріг з виноградом - фото крок 1
1. Включаємо духовку, нехай розігрівається до 180 градусів. А самі займемося приготуванням тіста. Збиваємо яйця з сіллю, звичайним і ванільним цукром до розчинення крупинок. Можна міксером, а можна звичайним віночком.
осінній пиріг з виноградом - фото крок 2
2. Додаємо молоко, рослинне масло і розтоплене вершкове масло (воно не повинно бути гарячим). Перемішуємо.
осінній пиріг з виноградом - фото крок 3
3. Додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Перемішаємо, щоб тісто було без грудочок.
осінній пиріг з виноградом - фото крок 4
4. Додамо половину вимитого і обсушену винограду. Якщо у вас великі ягоди, можна розрізати їх навпіл.
осінній пиріг з виноградом - фото крок 5
5. Форму для випічки (діаметр 23 см) змащуємо маслом і посипаємо борошном. Викладаємо тісто, разравниваем. Ягоди вдавлюємо в тісто зараз або через 15 хвилин після випікання.
осінній пиріг з виноградом - фото крок 6
6. Випікаємо пиріг близько 1 годину, готовність перевіряємо зубочисткою.
осінній пиріг з виноградом - фото крок 7
7. Злегка остиглий пиріг посипаємо цукровою пудрою.
осінній пиріг з виноградом - фото крок 8
8. Смачного!

Схожі рецепти