Осінній пиріг з виноградом
(покроковий рецепт з фото)
Коли дозрівають яблука, ми ласуємо шарлоткою, а коли приходить час дозрівання та збору винограду - чому б не спекти смачний, соковитий пиріг з цими смачними ягодами? Рекомендую саме цей рецепт!
Чи часто ви використовуєте виноград у випічці? немає? А даремно! Адже пироги з виноградом виходять дуже смачними, повірте. Щоб ви не сумнівалися, пропоную вам спекти пиріг у цій простому рецептом. Він нескладний, продукти для нього легкодоступні. Якщо ви любитель солодкої випічки - використовуйте білий виноград, мені більше подобається цей пиріг з синім виноградом.
- Борошно пшеничне - 190 грам(+ 1 столова ложка для присипки форми)
- Виноград - 250-300 грам (без кісточок)
- Яйця - 2 штуки (великі)
- Цукор - 150 грам
- Молоко - 75 мілілітрів
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 60 грам (розтопленого і + 20 грам для змащування форми)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Розпушувач - 3/4 чайних ложки
1. Включаємо духовку, нехай розігрівається до 180 градусів. А самі займемося приготуванням тіста. Збиваємо яйця з сіллю, звичайним і ванільним цукром до розчинення крупинок. Можна міксером, а можна звичайним віночком.
2. Додаємо молоко, рослинне масло і розтоплене вершкове масло (воно не повинно бути гарячим). Перемішуємо.
3. Додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Перемішаємо, щоб тісто було без грудочок.
4. Додамо половину вимитого і обсушену винограду. Якщо у вас великі ягоди, можна розрізати їх навпіл.
5. Форму для випічки (діаметр 23 см) змащуємо маслом і посипаємо борошном. Викладаємо тісто, разравниваем. Ягоди вдавлюємо в тісто зараз або через 15 хвилин після випікання.
6. Випікаємо пиріг близько 1 годину, готовність перевіряємо зубочисткою.
7. Злегка остиглий пиріг посипаємо цукровою пудрою.
8. Смачного!