Пиріг «осінній»
(покроковий рецепт з фото)
Осінь і зима - саме час для приготування смачних і ароматних пирогів. Запах домашньої випічки створює тепло і затишок. А це дуже актуально, коли за вікном дощ або сніг.
Готовий пиріг виходить дуже смачний, з ароматом волоських горіхів і соковитістю яблук. З'їдається пиріг моментально, тому готуйте відразу подвійну порцію, тільки форму для випічки візьміть побільше. Подавайте пиріг до чаю або кави.
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 90 грам
- Борошно - 100 грам
- Яйце - 1 штук
- Молоко - 70 мілілітрів
- Окріп - 3 Ст. Ложки
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Яблуко - 2 штуки (невеликого розміру)
- Сода - 1 Щепоток
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблука помийте. Борошно просійте через сито.
У підготовленій чаші для тіста з'єднайте м'яке вершкове масло і цукор. Збийте їх трохи за допомогою міксера.
Додайте в чашу молоко, яйце і борошно з содою. Все добре перемішайте до однорідного стану і введіть необхідну кількість окропу.
Волоські горіхи порубати ножем. Всипте в тісто майже всі горіхи, залишивши невелику жменю для посипання верху пирога.
Роз'ємну форму для випічки (18 см.) застелите кондитерської папером. Викладіть у форму готове тісто. Розкладіть по тесту чорнослив, трохи вдавлюючи його всередину.
По всій поверхні пирога викладіть часточки нарізаних яблук і посипте горіхами. Поставте пиріг в духовку розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин.
Готовий пиріг вийміть з форми і трохи остудіть.
Перекладіть пиріг на блюдо і подавайте до столу.
Приємного чаювання!