Рецепт Пиріг «осінній» фото

Пиріг «осінній»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Осінь і зима - саме час для приготування смачних і ароматних пирогів. Запах домашньої випічки створює тепло і затишок. А це дуже актуально, коли за вікном дощ або сніг.

Готовий пиріг виходить дуже смачний, з ароматом волоських горіхів і соковитістю яблук. З'їдається пиріг моментально, тому готуйте відразу подвійну порцію, тільки форму для випічки візьміть побільше. Подавайте пиріг до чаю або кави.

  • Вершкове масло - 80 грам
  • Цукор - 90 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Яйце - 1 штук
  • Молоко - 70 мілілітрів
  • Окріп - 3 Ст. Ложки
  • Грецькі горіхи - 50 грам
  • Чорнослив - 50 грам
  • Яблуко - 2 штуки (невеликого розміру)
  • Сода - 1 Щепоток
пиріг
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблука помийте. Борошно просійте через сито.
пиріг
У підготовленій чаші для тіста з'єднайте м'яке вершкове масло і цукор. Збийте їх трохи за допомогою міксера.
пиріг
Додайте в чашу молоко, яйце і борошно з содою. Все добре перемішайте до однорідного стану і введіть необхідну кількість окропу.
пиріг
Волоські горіхи порубати ножем. Всипте в тісто майже всі горіхи, залишивши невелику жменю для посипання верху пирога.
пиріг
Роз'ємну форму для випічки (18 см.) застелите кондитерської папером. Викладіть у форму готове тісто. Розкладіть по тесту чорнослив, трохи вдавлюючи його всередину.
пиріг
По всій поверхні пирога викладіть часточки нарізаних яблук і посипте горіхами. Поставте пиріг в духовку розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин.
пиріг
Готовий пиріг вийміть з форми і трохи остудіть.
пиріг
Перекладіть пиріг на блюдо і подавайте до столу.
пиріг
Приємного чаювання!

Схожі рецепти