Оселедець в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю рецепти, де використовується лаваш. Якщо ви теж хочете експериментувати, дивіться, як приготувати оселедець в лаваші. Це порційна подача оселедця під шубою виглядає дуже стильно!
Буряк і моркву відваріть і очистіть заздалегідь. Для цього помістіть їх в киплячу воду і варіть до м'якості, потім обдайте холодною водою. Інгредієнти використовуються практично ті ж, що і в оселедця під шубою. Але ефектний вигляд і ніжний смак однозначно її перевершують.
- Буряк - 1 штука (велика)
- Морква - 2 штуки (великі)
- Яйця - 4 штуки
- Лаваш - 3 штуки
- Філе оселедця - 500 грам
- Майонез - 200 грам
- Зелень петрушки - За смаком
- Цибуля пориста - 1 штука

1. Покладіть один на одного 3 лаваша, розріжте їх. У нас вийде 2 рулетка.

2. Буряк натріть на крупній тертці.

3. Морква і яйця - на дрібній тертці.

4. Лист лаваша перекладіть на фольгу і змастіть тонким шаром майонезу. Викладіть буряк, розподіліть її по всій поверхні.

5. На буряки покладіть другий лист лаваша, змастіть його майонезом, а потім розподіліть тонким шаром морквину.

6. Знову накрийте все листом лаваша, змастіть майонезом, розподіліть яйце по поверхні. Потім щільно скрутіть рулет. Оберніть його фольгою і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.

7. Перед подачею наріжте рулет гострим ножем. Лук-порей наріжте кільцями. На цибулю викладіть філе оселедця, зверху прикрасьте петрушкою.