Оселедець по-російськи
(покроковий рецепт з фото)
Оселедець по-російськи - проста, але чудова закуска. Як то кажуть, і в бенкет, і в світ. Готувати її гранично просто. Головне - купити хорошу Жирненький оселедець з бочки. Поставки світла і майже!
Оселедець по-російськи краще готувати з оселедця, яку ви купили на ринку, прямо з бочки, неочищенную. Чистимо її будинку, нарізаємо шматочками, а потім маринуємо. Додаємо цибулю, перець, лаврушку, заливаємо оцтом з олією. Я часто викладаю оселедець в банку. Так зручніше - і зберігати добре, і маринується прекрасно. А подають оселедець традиційно з вареної картопелькою. Приємного!
- Оселедець, філе - 5 штук
- Цибулини - 2 штуки
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Перець горошком - 1-2 чайних ложок (можна використовувати суміш перців)
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
- Оцет 6-процентний або сік лимона - 2 Ст. Ложки
1. Філе оселедця нарізаємо шматочками. Цибуля чистий.
2. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями.
3. У посуд з високими бортиками (закривається миску, бажано, скляну) викладаємо шари оселедця з цибулею, присипаючи кожен шар спеціями. По бажанню, можна додати корицю.
4. У маленькій мисочці перемішуємо масло з оцтом або лимонним соком і заливаємо отриманою сумішшю оселедець. Ставимо на ніч або на добу в холодильник.