Рецепт Оселедець по-норвезьких фото

Оселедець по-норвезьких
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Оселедець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Оригінальний і свіжий рецепт приготування оселедця по-норвезьких відмінно підходить для застіль - адже наші господині люблять хвалитися один перед одним новинками, та й сама закуска вище всяких похвал!

Взагалі, цей класичний рецепт оселедця по-норвезьких передбачає використання сирих овочів, в яких шматочки риби маринуються приблизно годину, але мені більше сподобався варіант з вареними овочами. Напевно, тому що наш вінегрет нагадує, не інакше! Так що ви тепер знаєте, як приготувати оселедець по-норвезьких, і думаю, вам сподобається результат!

  • Філе оселедця солоної - 300 грам
  • Картопля - 2 штуки
  • Буряк - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Лук червоний - 1 штука
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
оселедець по-норвезьких - фото крок 1
1. Підготуємо інгредієнти. Картопля і буряк відварюємо до готовності в підсоленій воді.
оселедець по-норвезьких - фото крок 2
2. Морква очищаємо і нарізаємо кубиками. Якщо хочете, її теж можна відварити, або ж використовувати свіжу - хто як любить.
оселедець по-норвезьких - фото крок 3
3. Картопля охолоджуємо, теж очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками.
оселедець по-норвезьких - фото крок 4
4. Буряк теж чистимо і нарізаємо.
оселедець по-норвезьких - фото крок 5
5. Яблуко моєму, очищаємо від серединки з насінням і жорсткої шкірки. Ріжемо кубиками, а щоб не потемніло - скроплюємо соком лимона.
оселедець по-норвезьких - фото крок 6
6. Лук моєму, чистим, і нарізаємо дуже тоненькими кільцями.
оселедець по-норвезьких - фото крок 7
7. Тепер все нарізані овочі складаємо в миску, заправляємо соком половини лимона, додамо сіль, цукор і рослинне масло. Ретельно перемішати.
оселедець по-норвезьких - фото крок 8
8. Оселедець промиваємо під проточною водою, обсушуємо, і очищаємо від залишків кісток. Нарізаємо тоненькими скибочками, і викладаємо поверх гірки з овочів по колу, трохи вдавлюючи кожен шматочок.

Схожі рецепти