Оселедець по-норвезьких
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний і свіжий рецепт приготування оселедця по-норвезьких відмінно підходить для застіль - адже наші господині люблять хвалитися один перед одним новинками, та й сама закуска вище всяких похвал!
Взагалі, цей класичний рецепт оселедця по-норвезьких передбачає використання сирих овочів, в яких шматочки риби маринуються приблизно годину, але мені більше сподобався варіант з вареними овочами. Напевно, тому що наш вінегрет нагадує, не інакше! Так що ви тепер знаєте, як приготувати оселедець по-норвезьких, і думаю, вам сподобається результат!
- Філе оселедця солоної - 300 грам
- Картопля - 2 штуки
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
- Лук червоний - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки

1. Підготуємо інгредієнти. Картопля і буряк відварюємо до готовності в підсоленій воді.

2. Морква очищаємо і нарізаємо кубиками. Якщо хочете, її теж можна відварити, або ж використовувати свіжу - хто як любить.

3. Картопля охолоджуємо, теж очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками.

4. Буряк теж чистимо і нарізаємо.

5. Яблуко моєму, очищаємо від серединки з насінням і жорсткої шкірки. Ріжемо кубиками, а щоб не потемніло - скроплюємо соком лимона.

6. Лук моєму, чистим, і нарізаємо дуже тоненькими кільцями.

7. Тепер все нарізані овочі складаємо в миску, заправляємо соком половини лимона, додамо сіль, цукор і рослинне масло. Ретельно перемішати.

8. Оселедець промиваємо під проточною водою, обсушуємо, і очищаємо від залишків кісток. Нарізаємо тоненькими скибочками, і викладаємо поверх гірки з овочів по колу, трохи вдавлюючи кожен шматочок.