Рецепт Салат по-норвезьких фото

Салат по-норвезьких
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Оселедець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Салати

До вашої уваги - простий рецепт салату по-норвезьких. Абсолютно точно знаю, що в Норвегії такий салат користується великим попитом. Розповідаю, як його приготувати!

Не в приклад Оселедчик під щільною майонезно-картопляної шубкою, цей салатик виходить дуже легким, майже дієтичним. Калорій в ньому трохи, що це, що є, збалансовані найкращим чином - жирну рибку компенсують кислувате соковите яблуко, гострий цибулька і відварна буряк. Ніякого картоплі тут немає і в помині, а майонез, що особливо приємно, замінений на масло і винний оцет. Так що худнуть можуть сміливо їсти - зайві сантиметри на талії від салату по-норвезьких не утворюються.

Каперси надають салату не тільки пікантність, а й певну "урочистість", так що цей салат цілком можна використовувати для святкового меню. Отже, розповідаю, як приготувати салат по-норвезьких - простий і святковий одночасно!

  • Оселедець солоний - 1 штука
  • Буряк - 1-2 штук
  • Яблуко кисло-солодке - 1-2 штук
  • Цибуля ріпчаста червоний - 1-2 штук
  • Пучок зеленої цибулі - 1 штука
  • Каперсами - 3-4 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Оцет винний - 2 Ст. Ложки
салат по-норвезьких - фото крок 1
Буряк запекти або відварити до готовності.
салат по-норвезьких - фото крок 2
Оселедець випатрати, зняти шкіру, відокремити філе від хребта. Великі кістки видалити. Нарізати філе невеликими шматочками. Скропити оцтом.
салат по-норвезьких - фото крок 3
Нарізати буряк невеликими кубиками.
салат по-норвезьких - фото крок 4
Яблуко теж.
салат по-норвезьких - фото крок 5
Ріпчасту цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.
салат по-норвезьких - фото крок 6
Зелену цибулю вимити, обсушити й подрібнити ножем.
салат по-норвезьких - фото крок 7
Масло змішати з оцтом і чорним перцем.
салат по-норвезьких - фото крок 8
Викласти всі інгредієнти шарами на плоску тарілку - спочатку буряк і яблука, потім ріпчасту цибулю і оселедець. Зверху посипати зеленою цибулею і каперсами, полити заправкою і подати на стіл.
Приємного апетиту або, норвезький, приємного апетиту:)!

Схожі рецепти