Юшка по-норвезьких
(покроковий рецепт з фото)
Хочеться спробувати нове смачне першу страву? Тоді вуха по-норвезьких в домашніх умовах стане вашим порятунком - недороге, оригінальне і дуже-дуже смачна страва, яке з'їдається в момент!
Як вид, такий рецепт приготування юшки по-норвезьких дійсно відрізняється своєю оригінальністю і вишуканістю. Дуже цікаво буде, якщо ви самостійно доповніть цей класичний рецепт юшки по-норвезьких власними інноваціями. Я, наприклад, люблю додавати тонкі скибочки лимона і винний оцет. Так що експериментуйте, це просто!
- Сьомга - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Креветки - 30 штук
- Помідор - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів
- Зелень - 2 щіпки
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Овочі миємо і чистимо, рибу і креветки розморожуємо і промиваємо.
2. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, обсмажуємо дрібно порубані моркву і цибулю. Солимо і перчимо.
3. Паралельно кип'ятимо 1 літр води, відварюємо в ньому порційні шматки сьомги. Акуратно їх витягуємо, щоб не розвалилися.
4. До цибулі та моркві на цьому етапі додамо помідор (найкраще вже без насіння і шкірки). Тушкуємо ще п'ять хвилин на маленькому вогні.
5. Коли помідор пустить сік, вливаємо вершки і перемішуємо. Чекаємо, коли почне булькати і знімаємо з вогню.
6. Рибний бульйон солимо, перчим, додаємо в нього посічену зелень і очищені креветки.
7. Додамо заправку з овочів, доводимо до кипіння, варимо на маленькому вогні ще 10 хвилин.