Сьомга по-норвезьких
(покроковий рецепт з фото)
Любителям риби рекомендую спробувати класичний рецепт сьомги по-норвезьких, - вже північні народи толк в рибних закусках знають! Виходить неймовірно смачна риба з цікавим смаковим відтінком.
Я дуже люблю сьомгу саму по собі, але цей оригінальний і простий рецепт сьомги норвезькою по-справжньому підкорив моє серце! Виходить риба і в міру солоною, і в міру пікантною, - дуже цікаве поєднання, рекомендую! Але все ж для приготування сьомги норвезькою в домашніх умовах рекомендую використовувати саме аквавіт - він додає ледь вловимий приємний смаковий відтінок, а наш алкоголь пахне спиртом, не більше. Так що не скупіться, тим більше, що імпортного напою знадобиться зовсім вже трохи.
- Сьомга - 1 кілограм
- Сіль морська - 100 грам
- Цукор - 50 грам
- Кріп - 100 грам
- Масло рослинне - 100 грам
- Лимон - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Аквавіт - 4 чайних ложки (можна замінити будь-яким алкогольним напоєм.)
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Оцет винний - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 0.5 чайних ложки
1. Філе розморозимо, скибочку на дві частини, і кожну частину натрем з двох сторін сіллю і цукром.
2. Кріп дрібно рубаємо, а з фрукти очищаємо від цедри, і саму цедру теж дрібно рубаємо.
3. Подрібнені цедру і кріп перемішати з перцем, і в глибоку миску викладаємо шарами - шар риби - зелений шар, поки не закінчаться інгредієнти.
4. Аквавіт (або настоянку, горілку, віскі) акуратно вливаємо по краях посуду, щоб на рибу потрапило. Накриваємо тарілкою або кришкою зверху і відправимо під прес.
5. Рибу під пресом тримаємо в холодильнику ніч, після чого дістаємо, і очищаємо від цедри і зелені, і пробуємо на сіль.
6. Якщо все зробили правильно - то рибка вийде неймовірно смачною!