Оселедець по-ісландські
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування оселедця по-ісландські - це оригінальний спосіб перетворити звичайну оселедець в вишукану страву для справжніх гурманів, адже весьсекрет тут - в спеціальному винному соусі. Спробуйте!
Якщо ознайомитеся, зрозумієте, що цей варіант, як зробити оселедець по-ісландські, - справжня знахідка! По суті, ви ще можете додати до маринаду сіль, але тільки в тому випадку, якщо куплена вами риба сама по собі виявилася пріснуватої. Якщо ж риба солона, - то навіщо псувати тонкий витончений смак маринаду? А взагалі ж, ви тепер знаєте цей простий рецепт оселедця по-ісландські, так що можете експериментувати, як завгодно - додавати цедру і шматочки лимона, наприклад, або маринувати в цьому ж маринаді лук - теж дуже цікаво виходить.
- Оселедець солоний - 4 штуки
- Корінь імбиру - 1 штука
- Гвоздика - 3 штуки
- Обкладинка - 1 штука(1 паличка)
- Перець горошком - 8 штук
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Оцет винний - 3 Ст. Ложки
- Вино червоне сухе - 400 мілілітрів
1. Беремо оселедець вже солону, великих розмірів. Очищаємо її від нутрощів і великих кісток.
2. Потрібно кожну рибу потримати під струменем окропу, тоді шкурка легко зніметься.
3. Голову і хвіст відрізаємо, нарізаємо рибу шматочками, видаляючи залишилися великі кісточки.
4. Готуємо маринад. Імбир трьом на дрібній тертці, а перець тиснемо або подрібнюємо в блендері. Змішуємо всі спеції, заливаємо їх вином, і кип'ятимо, поки не почне булькати. Остужаем, додаємо оцет.
5. Тепер заливаємо остиглим маринадом рибу, і залишимо на ніч в холодильнику. Готово!