Ісландські рибні кульки
(покроковий рецепт з фото)
Fiskibollur - так називаються ці рибні кульки. В Ісландії їх готують на кожному кроці, варіантів їх приготування дуже багато! Ми сьогодні приготуємо рибні кульки з картоплею і беконом.
Традиційні ісландські рибні кульки - це невеликі котлетки з рибного фаршу з додаванням бекону і картоплі. Смажаться такі кульки у фритюрі. Виходить дуже смачно і незвично! Обов'язково спробуйте приготувати!
- Тілапія - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче яйце - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Бекон - 100 грам
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Сухарі паніровочні - 5 Ст. Ложок
- Олія соняшникова - 300 мілілітрів
Картоплю відварити в мундирі, потім почистіть і натріть на дрібній тертці, бекон поріжте.
Рибу з 1 цибулиною подрібніть за допомогою блендера або м'ясорубки до однорідного стану.
Додайте 1 яйце, бекон і картоплю. Все перемішайте. Не забудьте посолити і поперчити.
Вологими руками зробіть невеликі кульки.
Занурте спочатку в яйце, а потім в борошно, змішану з сухарями.
Обсмажте в киплячій олії на невеликому вогні до золотистого кольору.
Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло.
Подайте до столу з зеленню. Смачного!