Омлет з курячим філе
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте свіжі ідеї для ситного і смачного сніданку? Тоді спробуйте рецепт приготування омлету з курячим філе і тертим сиром. Таке блюдо точно не залишиться без уваги.
Якщо часу на приготування сніданку катастрофічно не вистачає, це не привід ігнорувати дане блюдо. Як зробити омлет з курячим філе з мінімальною кількістю часу? Все дуже просто, адже курочку можна приготувати заздалегідь і відправити в холодильник. А вже посмажити омлет - це справа кількох хвилин.
- Філе - 150-200 грам
- Соєвий соус - 1-2 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Яйця - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Сир - 50 грам
1. Для початку займемося куркою. Філе необхідно вимити і злегка обсушити серветкою.
2. Нарізати невеликими кубиками або тонкими смужками.
3. Викласти в глибоку тарілку, посолити і поперчити за смаком. В даному випадку рецепт приготування омлету з курячим філе цікавий тим, що філе замаринувати в соєвому соусі, що надає йому особливу пікантність.
4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди курку.
5. Обсмажити на середньому вогні філе до готовності. При необхідності його можна остудити і відправити в холодильник. Таку заготовку можна використовувати для омлету пару днів.
6. Яйця збити виделкою або вінчиком з дрібкою солі. Можна також додати перець або сушені трави за смаком.
7. На окремій сковороді розігріти трохи вершкового або рослинного масла і вилити туди яйця. Поки вони будуть смажитися, можна сир натерти на середній терці.
8. Коли яйця схопляться, посипати всю поверхню сиром, а на край викласти філе.
9. Омлет з курячим філе в домашніх умовах можна подавати і так, однак є й інший варіант - сформувати з нього гарний рулет. Для цього акуратно згорнути омлет навпіл.
10. А потім перевернути на сковороді так, щоб краю виявилися внизу. Обсмажити омлет ще пару хвилин, щоб краю запечаталися, і начинка не випадала. Подавати блюдо до столу можна зі свіжими овочами, тостами або зеленню.