Оладки з нутовой борошна «Панелле»
(покроковий рецепт з фото)
Зустрітися з дуже простим, але дуже смачним блюдом - сіцілійськими оладками з нутовой борошна. Це найпопулярніша їжа на вулицях Палермо, а ми приготуємо їх будинку. Справжнє свято для вегетаріанців!
Нутовая оладки обсмажуються у фритюрі, а потім їх можна подати як заміну м'ясної котлети в гамбургерах або просто з хлібом і зеленню, полив лимонним соком. Ще їх можна приготувати у вигляді брусків, додавши свіжу зелень. Подавати Панеллою потрібно неодмінно гарячими.
- Борошно нутовая - 500 грам
- Вода холодна - 1, 5 L
- Сіль - 4 чайних ложки
- Масло рослинне - За смаком (для фритюру)
1. У велику каструлю налийте холодну воду, всипте просіяне нутовую борошно і ретельно перемішайте віночком, щоб не залишилося грудочок.
2. Коли все буде відмінно перемішано, додайте сіль, поставте каструлю на середній вогонь і готуйте близько 15-ти хвилин, перемішуючи, поки маса не загусне.
3. Викладіть нутовую масу в контейнер, накрийте кришкою і поставте на ніч у холодильник. Маса добре зберігається в холодильнику протягом 2-х днів.
4. Викладіть Нутовая тісто з форми і промокніть паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
5. Наріжте тісто на скибочки товщиною 5 мм.
6. Обсмажте Нутовая оладки з обох сторін в гарячому рослинному маслі до золотистої скоринки.
7. Викладіть оладки на піднос з паперовим рушником, щоб видалити надлишки масла.
8. Зробіть собі хороший бутерброд з Панеллою, окропивши їх лимонним соком і посипавши свіжомеленим чорним перцем. Смачного!